Politic

Ciolacu, ales preşedintele Grupului PRO-America din Parlamentul României 

Plenul comun al Parlamentul l-a desemnat, marţi, cu 347 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi trei abţineri, pe liderul PSD Marcel Ciolacu, ca preşedinte al Grupului PRO-America din legislativ, iar Ludovic Orban, care deţinea anterior această funcţie, a fost restras în grup. În grupul de prietenie cu Statele Unite ale Americii au mai fost incluşi şi premierul Ciucă şi preşedintele Senatului, Florin Cîţu, în calitatea lor de parlamentari.

Potrivit hotărârii adoptate, din grup mai fac parte Adrian Chesnoiu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Alfred Simonis, Diana Tuşa, Titus Corlăţean, Vasile Dîncu, Gabriela Firea, Lucian Romaşcanu, Ana Maria Cătăuţă (toți din partea PSD), Sebastian Burduja, Laurenţiu Leoreanu, Gigel Ştirbu, Cristian Băcanu, Daniel Constantin, Roberta Anastase, Septimiu Bourceanu, Eugen Ţapu Nazare (din partea PNL).

Reprezentanţii USR în Grupul PRO-America sunt Dan Barna, Cosette Chichirău, Mihai Badea, Denisa Neagu, Monica Berescu, ai AUR sunt George Simion, Claudiu Târziu, Adrian Costea, iar ai UDMR sunt Rozalia-Ibolya Biro şi Lorand Antal. Grupul minorităţilor este reprezentat de Andi Grosaru.

„Sunt onorat că am preluat conducerea grupului PRO-America din Parlament într-un moment în care Parteneriatul Strategic cu SUA se află la cel mai înalt nivel și în aceeași zi în care am desființat grupurile de prietenie cu Federația Rusă și Belarus. Voi continua să împărtășesc viziunea de politică externă și de securitate a României care se bazează pe cei trei piloni: statutul de membru UE, rolul în cadrul alianței NATO și Parteneriatul Strategic cu SUA.

Voi urma fără ezitare calea pe care am ales-o în urmă cu 30 de ani, aceea de membru puternic al comunității transatlantice, care contribuie semnificativ la securitatea și prosperitatea sa.

Obiectivele mele ca președinte al grupului PRO-America vor viza în pricipal crearea unui mediu propice pentru afaceri și investiții prin: sporirea predictibilității și transparenței legislației fiscale; asigurarea unui cadru legislativ stabil și transparent, care să ofere beneficii economiei naționale și investitorilor; identificarea de noi oportunități pentru investiții americane (de exemplu în energie)”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Articole similare