luni, 30 noiembrie 2020

Ciolacu: „12 milioane de lei de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile și alunecările de teren”

O sumă de 12 milioane de lei a fost alocată județului Buzău din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații și alunecări de teren, a anunțat deputatul Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook. Acesta a mai precizat că, pe lângă acești bani – cea mai mare sumă alocată de executiv pentru eliminarea efectelor inundațiilor și alunecărilor de teren -, 14 familii vor primi ajutoare de urgență în valoare de 70.000 lei.

„Județul Buzău va primi 12 milioane de lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea de urgență a infrastructurii județene și locale afectate de inundațiile și alunecările de teren de luna trecută. Este vorba despre drumurile aflate pe raza localităților Lopătari, Chiliile, Bozioru, Murgești, Pardoși, Sărulești, Beceni, Pietroasele, Bisoca, Pănătău și Cănești. În plus, 14 familii și persoane singure ale căror case și anexe gospodărești au fost distruse de calamitățile naturale vor primi ajutoare de urgență din partea Guvernului în valoare de 70 de mii de lei. Este un sprijin necesar față de toți cei care și-au pierdut agoniseala de o viață. În același timp, îmi doresc ca la nivelul autorităților locale să se ia măsurile necesare astfel încât toate reparațiile să fie finalizate în cel mai scurt timp și lucrurile să reintre rapid pe făgașul normal”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Cea mai mare sumă din cei 12 milioane lei alocați de Guvern județului Buzău, respectiv peste 5 milioane, vor fi direcționați către Consiliul Județean pentru consolidarea DJ 205 la Fințești, acolo unde o alunecare de teren a făcut inpracticabil drumul ce leagă satul de centrul comunei.

Vezi AICI repartizarea sumelor.

3 COMENTARII

  1. Berca nu mai primit nimic de data asta. Niciun ban pentru refacerea infrastructurii. Si nici nu a fost inclusa in lista beneficiarilor de internet gratuit. Sursele spun ca cei de sus s-au suparat pe primarul din Berca pentru ca este cam ,,alunecos”. Vom vedea cat de curand.

  2. Excelență nu sunt convins că aceste sume se vor cheltui onest și competent. Căutați în ultimii 10 ani devizele de lucrări, cine le-a efectuat și de ce calamitățile revin doar pe aceleași locuri. De ce amenajările în albiile râurilor se fac cu întârziere sau nu se fac deloc.??Prevedera lipsește în majoritatea situațiilor și observăm ușor acum dacă mergem la fața locului ce fundament superficial au unele drumuri ori cât de mică este grosimea asfaltului. Știu câteva astfel de drumuri pe care nu le mai amintește nimeni dar care s-au deterioarat complet și nimeni nu le mai repară. La Joseni, Berca, de exemplu, cauza alunecării, care până la urmă va afecta jumătate din sat, este în albia râului Sărățel. Nimeni nu aude, nici nu citește… Drumul asfaltat Șuchea-Odăile a dispărut complet, e numai șanțuri și izvoare. NU SE FACE NIMIC TEMEINIC ȘI DE DURATĂ!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!