Sport

Cine vine în Liga Naţională. Meciuri în premieră pentru HC Buzău

După ce CSM Reşiţa a anunţat că nu se va înscrie în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale de handbal masculin deşi obţinuse promovarea, cea de-a doua clasată din play-off-ul de promovare al eşalonului secund va evolua din toamnă în prima ligă. După patru ani, o echipă din Odorheiul Secuiesc revine în elita handbalului masculin românesc.

HC Odorhei câştigase Cupa Challenge în 2015, însă decesul finanţatorului, senatorul UDMR de atunci Attila Verestoy, a dus la desfiinţarea echipei în 2018. La finalul sezonului 2020-2021, Szejke Odorheiu Secuiesc câştigase turneul de promovare, însă nu a avut resursele financiare necesare înscrierii în prima ligă.

Lucrurile s-au schimbat în acest an, CSM Odorheiu Secuiesc obţinând sprijinul autorităţilor locale. „Am trimis cererea de înscriere la Federaţia Română de Handbal, după ce consilierii locali au aprobat suplimentarea bugetului echipei. Am convingerea că Odorheiul revine acolo unde îi este locul, adică în Liga Naţională, iar de acum urmează să construim o echipă competitivă”, a anunţat Zoltan Mester, managerul clubului CSM Odorheiu Secuiesc.

În aceste condiţii, se ştiu 13 din cele 14 echipe care vor evolua în viitorul sezon al Ligii Naţionale. Pentru ultimul loc vacant, Federaţia va alege între ocupantele locurilor 3 şi 4 de la turneul de baraj, CSM Oradea şi CSM Sighişoara – şanse aproape nule din cauza situaţiilor financiare precare – sau va invita pe una dintre cele două retrogradate, CSM Alexandria şi Universitatea Cluj.

Articole similare