duminică, 07 martie 2021

Cine sunt cei mai mari proprietari de terenuri din Consiliul Județean

Câteva sute de hectare de teren, fie el agricol ori forestier, dețin, împreună, noii reprezentanți ai partidelor politice în Consiliul Județean Buzău. OPINIA a făcut un top al celor mai mari „latifundiari” din deliberativul județului, consultând declarațiile de avere depuse la preluarea mandatului.

Cel mai puternic deți­nător de terenuri din Consi­liul Județean Buzău este vicepreședintele Felix Rache, consilier județean din partea PRO România. Potri­vit declarației de avere, el deține peste 12 hectare de teren agricol și 11,5 ha teren extravilan pe raza comunei Topliceni, 2 ha teren agricol și 7 ha teren în extravilan pe raza comunei Grebănu, 171,6 ha teren agricol la Ziduri și 3,3 ha teren extravilan pe raza aceleiași comune. Rache mai deține și patru apartamente în București. Anul trecut, vicepreședintele Rache a obținut venituri de 16.800 lei din activități de management, la fel și soția lui. Însă proprietățile agricole i-au adus cele mai mari venituri. Potrivit declarației de avere, veniturile obținute de Felix Rache din activități agricole au fost de peste 160.000 lei, din vânzare-cumpărare de cereale și arendă. Tot din arendă a obținut peste 85.000 lei și soția lui.

Pe locul al doilea la capitolul suprefețe de teren deți­nute este consilierul județean PSD Adrian Iulian Ghiveciu. Acesta deține, împreună cu soția lui, 100 de hectare de teren agricol în zona Pogoanele. De altfel, soția acestuia a obținut anul trecut 570.000 lei dividende de la firma pe care o deține și care are ca obiect de activitate ,,Cultivarea combinată a fructelor oleaginoase și a cerealelor”, potri­vit declarației de avere depusă de Ghiveciu la preluarea mandatului. Consilierul jude­țean mai deține o casă în Pogoanele, și un apartament și un teren în Buzău, toate împreună cu soția sa.

Un alt deținător important de terenuri din Consiliul Județean Buzău, dar fores­tiere, este social-democatul Cornel Pitiș, fost director al Direcției Silvice Buzău. Peste 30 ha de teren forestier deține acesta la Lopătari, care i-a adus anul trecut ve­nituri de 40.000 lei din va­lorificare masă lemnoasă.

Teren forestier deține și președintele Consiliului Jude­țean Buzău. Petre Emanoil Neagu a primit moștenire, acum mulți ani, 11 hectare de teren forestier la Cislău, șeful deliberativului județului deținând și 3 ha de teren intravilan la Pătârlagele.

Tot în zona de munte are în propritate teren forestier și proaspătul consilier județean liberal Mircea Posea. Potrivit declarației de avere, acesta deține 9 hectare de pădure la Siriu și 3,93 ha teren în extravilanul localității. De asemenea, Posea mai deține până într-un hectar de luciu de apă la Nehoiu și la Snagov, județul Ilfov.

Și colegul său de partid Gabriel Alexandrescu de­ține câteva hectare de teren agricol primit moștenire, fără să specifice în declarația de avere pe raza cărei localități.

Teren arabil deține și social-democratul Georgian Mărgărit. Acesta are aproa­pe 8 hectare de teren agricol pe raza comunei Boldu, pri­mit moștenire, prin donație sau obținut prin cumpărare, din exploatarea căruia a obținut produse de aproape 40.000 lei.

1 COMENTARIU

  1. I-a verificat cineva pe indivizii ăștia ? De unde au terenurile ? Nu cumva sunt furăciuni ? Nu e în regulă …..

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!