ActualitateEducație

Cine este hasdeianul care face parte din două loturi olimpice pentru „internaționale”

Încă o calificare la lotul olimpic lărgit al României pentru David-Andrei Vlad, după ce în urmă mai bine de  o săptămână s-a întors de la Olimpiada Națională de Biologie de la Cluj-Napoca, cu premiul I, obținând calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională.

De această dată este vorba despre lotul lărgit al României pentru Olimpiada ”Științele Pământului”, etapa internațională.

Reamintim că David Andrei Vlad, elev în clasa a X-a al Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău, a participat în această primăvară la trei olimpiade naționale și de la toate s-a întors premiant. La Olimpiada Națională de Fizică de la Bacău a obținut medalia de argint, de la Olimpiada Națională de Chimie, care a avut loc la Baia Mare, a venit cu mențiune.

David Andrei Vlad și Teodor Dimitrie Panait

Festivitatea de premiere a Olimpiadei „Științele Pământului”, etapa națională, care s-a desfășurat în perioada 4-8 mai,  la Vălenii de Munte, județul Prahova a avut loc astăzi. Lotul Buzăului  a avut doi câștigători:  Vlad G.D. David – Andrei, clasa a X-a, de la Colegiul Național „B. P. Hasdeu” Buzău,  coordonat de prof. Enescu Luminița, prof. Mihălcescu Cătălin, prof. Ladariu Mihaela și prof. Gaitanovici Viviana și de Panait M. Teodor Dimitrie, clasa a XI-a,  tot de la Colegiul Național „B. P. Hasdeu” Buzău , coordonat de prof. Dragomir Mariana, prof. Blănaru Rodica, prof. Stâlpeanu Virginia și prof. Gaitanovici Viviana.

Cei doi au obținut două importante  premii la această competiție, anunță inspectorul școlar Serenella Dinu pe pagina sa de socializare.

Potrivit inspectorului școlar, cei doi se vor întoarce cu o mențiune și cu o calificare în lotul lărgit al României pentru Olimpiada ”Științele Pământului”, etapa internațională și cu un Premiul Special al Societății de Geografie din România.  „Mențiune ME și calificare în lotul lărgit al României pentru Olimpiada <Științele Pământului>, etapa internațională obținute de Vlad David Andrei; Premiul Special al Societății de Geografie din România obținut de Panait Teodor Dimitrie”, a scris inspector școlar prof. Serenella Dinu, care a mulțumit cadrelor didactice care i-au îndrumat pe cei doi învingători, însoțitorului lotului, prof. Amalia Dumitrache, de la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” Rm. Sărat  și părinților pentru susținere.

 

prof. Sorin TROCARU, prof. Mihaela Florina ALEXANDRU, și elevii David Andrei Vlad și Teodor Dimitrie Panait

Una dintre fotografiile de la această competiție postate pe pagina de socializare, inspectorul Serenella Dinu menționează și doi profesori universitari, foști absolvenți ai Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, alături de actualii elevi ai unității de învățământ buzoiene, încărcați cu premii. „Cinci buzoieni pasionați de olimpiade interdisciplinare, < băieții de aur ai județului Buzău>, alături de domnul prof. Sorin TROCARU – inspector în Ministerul Educației (absolvent și fost profesor al Colegiului Național <B.P Hasdeu> Buzău, doamna prof. Mihaela Florina ALEXANDRU – membru în Comisia Centrală, absolventă a Colegiului Național <B.P Hasdeu> Buzău) și doamna prof. Amalia DUMITRACHE – însoțitor lot. Felicitări, dragi elevi!  Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la aceste momente unice din viața noastră, a buzoienilor!”, este mesajul inspectorului școlar buzoian, Serenella Dinu ce însoțește fotografia.

Reamintim că David Andrei Vlad, elev în clasa a X-a al Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău, a participat în această primăvară la trei olimpiade naționale și de la toate s-a întors premiant. La Olimpiada Națională de Fizică de la Bacău a obținut medalia de argint, de la Olimpiada Națională de Chimie, care a avut loc la Baia Mare, a venit cu mențiune, pentru ca, la Olimpiada Națională de Biologie de la Cluj-Napoca, să se întoarcă cu premiul I, obținând și calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională.

Articole similare