Concursurile pentru ocuparea unor posturi de medici la Spitalul Judeţean Buzău pentru secţiile cu deficit de cadre medicale cu studii superioare se continuă şi acum, pe final de an. Continuă, astfel, demersurile începute încă din 2015 privind ocuparea cu personal specializat a tuturor posturilor vacante din Spitalul Judeţean Buzău.

„Din 2015 până acum, peste 30 de medici au fost angajați. Avem un deficit foarte mic, pe două-trei secții, pe care sperăm să le acoperim. După cum bine știți, pe Secția Oncologie avem deja patru medici și încă un medic cu jumătate de normă, iar până acum trei ani ne puneam problema cum să supraviețuim, aveam un medic și o jumătate de normă la numărul foarte mare de bolnavi oncologici, număr care este în creștere”, spune managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, care explică de ce din trei în trei luni, aşa cum prevede legislaţia, scoate la concurs posturi de medici. „Secții pe care ar mai trebuie să vină medici – acestea înregistrând un deficit important de cadre medicale cu studii superioare – sunt  Cardiologie și Unitatea de Primiri Urgențe, care funcționează cu doi-trei specialiști. În cazul urgențelor, gărzile sunt asigurate și cu ajutorul a câțiva medici de familie”, a precizat managerul spitalului, Claudiu Damian.

Ce posturi vizează candidații

De această dată, în concurs au intrat cinci candidați, dintre care doi concurează pentru același post. Este vorba despre postul de medic specialist urolog în cadrul secției de Urologie a spitalului, post pentru care s-au înscris la concurs medicii Marian-Victoraș Botea și Valeriu Constantin Botea. Inițial, acestora li se adăugase un al treilea candidat, medicul Soleimani Gholmali, însă dosarul acestuia a fost respins, întrucât candidatul nu a depus toate documentele necesare până la termenul-limită de completare a dosarului de înscriere.

Pentru postul de medic specialist ATI în cadrul compartimentului ATI Obstetrică–Ginecologie candidează rezidentul în ultimul an Cătălin Gabriel Chiriacu, în timp ce pentru postul de chirurg pediatru în cadrul secției Chirurgie și Ortopedie Infantilă candidează medicul Roxana Iuliana Boloagă. Medicul infecționist Laszlo Iulian Zonda va candida din nou pentru postul scos la concurs în cadrul secției Boli Infecțioase, pe care l-a ratat la începutul acestui an, când nu a reușit să promoveze concursul de angajare.

Concursul a intrat în linie dreaptă

Pe site-ul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ au fost anunţate deja locaţiile unde se vor desfăşura primele examene. Concursul pentru ocuparea postului vacant de medic specialitatea chirurgie pediatrică la Secţia Chirurgie și ortopedie infantilă va fi susţinut în datele de 17 respectiv 18 decembrie, ora 9,00, la Clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență „M.S. Curie” Bucureşti, în timp ce examenul pentru ocuparea postului vacant de medic specialist urologie la Secţia Urologie va fi susţinut în datele de 17, respectiv 19 decembrie, ora 10,00 la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Bucureşti.

DISTRIBUIȚI
loading...