miercuri, 12 august 2020

Cezar Preda invită peneliştii “de dreapta” să se alăture Partidului Democrat Liberal “Lăsaţi liberalii să vină la mine!”

* El spune că senatorul Bîgiu ar trebui supus unei analize înainte de fi primit în P.D.L.

* Vicele P.N.L. Buzău se jură, însă, că va rămâne liberal

Liderul P.D.L. Buzău, deputatul Cezar Preda, confirmă, indirect, ştirea publicată în ziarul “Opinia”, conform căreia pedeliştii ar aştepta o “infuzie liberală”, lansând, vineri, o invitaţie, către toţi membrii Partidului Naţional Liberal care nu acceptă “talpa socialistă” a Uniunii Social-Liberale, să se alăture Partidului Democrat Liberal, pentru a forma un pol puternic de dreapta în guvernarea locală buzoiană.

* El spune că senatorul Bîgiu ar trebui supus unei analize înainte de fi primit în P.D.L.

* Vicele P.N.L. Buzău se jură, însă, că va rămâne liberal

Liderul P.D.L. Buzău, deputatul Cezar Preda, confirmă, indirect, ştirea publicată în ziarul “Opinia”, conform căreia pedeliştii ar aştepta o “infuzie liberală”, lansând, vineri, o invitaţie, către toţi membrii Partidului Naţional Liberal care nu acceptă “talpa socialistă” a Uniunii Social-Liberale, să se alăture Partidului Democrat Liberal, pentru a forma un pol puternic de dreapta în guvernarea locală buzoiană. El spune că, imediat ce rezultatele sondajului intern al U.S.L. care va desemna candidatul comun pentru preşedinţia Consiliului Judeţean vor fi făcute publice, perdanţii vor începe, imediat, să “bată pe la uşile” partidelor despre care cred că le vor oferi posibilitatea să candideze pentru aceeaşi funcţie pe care au râvnit-o ca membri U.S.L.

 “Am înţeles că U.S.L.-ul a dat drumul la sondajul acela, în care se va stabili cum şi când se vor certa (…) E adevărat că, pe plan local, acest sondaj va produce, cred, anumite perturbări şi, iarăşi, bătut pe la uşi, că ştiţi că atunci când doi inşi sau trei inşi îşi doresc aceeaşi funcţie – aşa cum este ştiut, se va nominaliza o singură persoană, iar celălalt sau ceilalţi vor începe să bată pe la alte uşi, poate li se oferă încrederea să candideze pentru aceeaşi funcţie. Ne aşteptăm la aşa ceva. Bineînţeles că sfatul meu este să nu bată pe la uşi, pentru că toţi au mai fost înăuntru, au mai bătut la uşi, li s-au deschis uşile şi, în funcţie de interesul personal, au plecat acolo unde le-a fost bine”, a spus Cezar Preda.

 “Domnul Bîgiu are garanţii de la Bucureşti că va fi candidat”

“Am însă o remarcă de făcut, cunosc, în mare, ce elemente are acest sondaj, această analiză sociologică, aş vrea să spun că nu-mi explic cum Partidul Naţional Liberal nu a nominalizat pe nimeni pentru Palatul Comunal. Asta înseamnă că, la vârful Partidului Naţional Liberal, nu se mai urmăresc interese de partid, deja s-au contopit în alianţa aceasta, socialistă, căci, altfel, nu există partid serios care să nu-şi nominalizeze, pentru a-şi valorifica şi testa, până la urmă, un om din interiorul partidului. E drept că domnul Bîgiu are garanţii de la Bucureşti că va fi candidat. Ştiţi că Partidul Naţional Liberal are semnat, prin protocol, 20 de preşedinţi de consilii judeţene, candidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean, de care este sigur şi Buzăul, pentru că are garanţiile acestea. Important este, însă, să nu ia un scor extraordinar de mic faţă de cât va lua domnul Mocanu, în ceea ce priveşte analiza sociologică. Şi, de aceea, se fac voltele acestea pe care le-aţi văzut, cu liste de susţinere, cu primar, ca oamenii să fie deja înştiinţaţi când vor veni de la casa de sondaje de acest nume, să le spună ceva, când le pomeneşte numele, să-şi spună <A, am auzit săptămâna trecută ceva, când m-a pus să semnez!>. Şi în baza acestei chestiuni să nu fie diferenţa foarte mare, ca domnul Bîgiu să fie nominalizat. Acuma, dacă Partidul Naţional Liberal, oamenii de la Partidul Naţional Liberal Buzău înghit această gogoaşă numai pentru binele ex-preşedintelui lor, este treaba lor. Însă eu fac apel către toţi liberalii buzoieni să rămână pe dreapta şI, chiar dacă unora nu le place de mine – nu e nicio problemă, nu trebuie să fie neapărat prietenii mei – să vină cu încredere în Partidul Democrat Liberal, pentru că noi ce-am zis am şi făcut, de drepta au fost toate măsurile, unele populare, unele mai puţin populare, pentru că, în vremuri de criză, un guvern ia măsuri pentru ţară, nu pentru partid. Eu nu cred că liberalii buzoieni, care au un bazin sigur de zece la sută cel puţin în municipiul Buzău, şi la nivelul judeţului au peste 25 la sută, cel puţin în administraţiile locale au aproape de 30 la sută, deci nu văd cum s-ar contopi în stânga socialistă. Eu cred că ar putea să vină cu deschidere către noi, pentru a face o forţă veritabilă de dreapta în Buzău. De fapt, este o invitaţie, pentru cei care nu sunt de acord să se topească într-o alianţă socialistă, în care câştigător poate fi numai unul, care-şi doreşte o funcţie. Cred că ar putea să se gândească mai bine, şi să vină spre noi, ar fi un mare ajutor pentru politica noastră de dreapta şi am reuşi ca, şi în judeţul Buzău, să facem o conducere de dreapta”,  a spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, Cezar Preda.

 “Cristi Bîgiu să-şi facă o analiză spectrală”

    Liderul democrat-liberal buzoian spune că această invitaţie nu este adresată decât “liberalilor de dreapta”. În ceea ce-l priveşte pe senatorul Cristinel Bîgiu, despre care există informaţii conform cărora, în cazul în care nu va fi nominalizat drept candidat comun al Uniunii Social-Liberale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, ar dori să se înscrie în P.D.L., pentru a candida la aceeaşi demnitate, Cezar Preda se arată destul de circumspect: “Dacă Cristi Bîgiu se duce şi-şi face o analiză din asta, spectrală, a modului în care vede politica şi se consideră de dreapta, să vină, cu plăcere, nu am nimic împotrivă. Dar eu mă refer la cei de dreapta, deocamdată, pe ce analiză politică fac eu, fără să supăr pe cineva, e clar că domnul Cristi Bîgiu îşi urmăreşte interesul propriu, nu al Partidului Naţional Liberal. Urmează analiza noastră. Câteodată, ni se pare că suntem mai buni şi mai deştepţi decât ne văd alţii! (…) Am semnale că primarii liberali nu acceptă talpa asta socialistă, pentru că nu asta şi-au dorit. Am semnale că nu acceptă această chestiune, care va fi cu pierderi majore pentru liberalii buzoieni, irecuperabile, spun eu. În afară de o potenţială candidatură, restul vor fi măcelăriţi în ceea ce priveşte reprezentativitatea în judeţ, în consiliile locale, municipal, judeţean. Pentru că P.S.D.-ul nu este un partid care să înghită, în general, pe cineva, decât în condiţii foarte… Când cedează un post, o face cu compensare în celelalte părţi, de rămâne câştigător numai cel căruia i s-a cedat funcţia. Restul, pierd toţi”, a mai spus Preda.

Bîgiu: “Sunt şi voi rămâne membru al P.N.L”

De cealaltă parte, vicepreşedintele organizaţiei judeţene P.N.L., senatorul Cristinel Bîgiu, susţine că va rămâne liberal indiferent de rezultatul sondajului intern din cadrul U.S.L., dar şi că apariţia, în “Opinia”, a ştirii legate de eventuala sa migraţie către democrat-liberali, este o tentativă de decredibilizare a sa: “Ceea ce nu ştiu dacă aţi aflat, de ieri sau de alaltăieri a început sondajul în judeţul Buzău, nu pot crede că acest articol nu a avut nicio legătură cu o încercare de decredibilizare a mea. Legat de posibila mea trecere la P.D.L – parcă chiar domnul Preda a deschis acest subiect, şi tot dânsul l-a închis acum câteva luni de zile -, am recunoscut şi eu că am fost întrebat, de mult, dacă vreau să trec la P.D., am refuzat acest lucru şi, credeţi-mă, dacă aş fi trecut, poziţia care mi-a fost oferită îmi permitea să fac eu analiza, nu să analizeze alţii dacă mă primesc sau nu la P.D. Deocamdată, şi sunt convins că aşa va rămâne, din ´96, ´97, nu mai ţin minte exact, sunt membru al unui singur partid. Nu a fost cazul, nu va fi cazul, sunt şi voi rămâne membru al P.N.L., chiar dacă, să zicem, acest sondaj nu va avea un rezultat favorabil mie”, susţine senatorul liberal Cristinel Bîgiu.

loading...
error: Content is protected !!