vineri, 16 aprilie 2021

Centrul Multifuncţional Pârscov, redeschis oficial de Mărţişor

• Deocamdată funcţionează doar secţiile ORL, Obstretică-Ginecologie şi Mica Chirurgie

În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, care pe mulţi i-ar fi dus cu gândul că redeschiderea Centrului de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov  va suferi o amânare, evenimentul a avut loc la data stabilită, de 1 martie.

,,Am inaugurat, astăzi, la începutul primăverii, Centrul de Sănătate Multifuncţional Pâr­scov! Aşa cum am promis, locuitorii de pe Valea Buzăului pot beneficia acum de servicii medicale de calitate, aproape de locuinţele lor şi în cele mai bune condiţii! Fostul spital de la Pârscov a fost reabilitat şi utilat cu aparatură şi mobilier, cu o investiţie de aproximativ 350.000 euro şi va avea cinci secţii: ORL, Obstetrică-Ginecologie, Mica Chirurgie, Pediatrie şi Medicină internă. Investiţiile în sănătate rămân o prioritate pentru Consiliul Judeţean Buzău!”, scrie, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Consiliului Jude­ţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

,,Ne-am ţinut de promisiune“

,,Ne-am ţinut de promisiune”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău la momentul redeschiderii Centrului, amintind că această secţie exterioară Spitalului Judeţean Buzău va deservi 22.000-23.000 de locuitori . O altă veste bună pe care preşedintele Neagu a dat-o cu această ocazie a fost faptul că, împreună cu autorităţile locale, se vor ridica şi locuinţe de serviciu pentru medicii care vor veni să lucreze la această unitate.

„Consiliul Judeţean, împreună cu Primăria, vor face o casă a medicilor, locuinţe de serviciu. Lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate”, a mai spus Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La rândul lui, managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, a anunţat că mai sunt şi alte promisiuni faţă de populaţie pe lista spitalului, care vor fi onorate tot cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău. „Pentru mine este o onoare şi o bucurie că am asistat, în decurs de trei ani, la deschiderea unei noi unităţi. Ne aducem aminte că, în 2016, împreună cu Consi­liul Judeţean, am deschis noua maternitate, iar acum Spitalul Multifuncţional Pârscov, ceea ce înseamnă, exact ce a spus şi domnul preşedinte, că ne ţinjem de promisiuni, cu ce proiecte ieşim în faţă le ducem la bun sfârşit. Trebuie să spun că avem în plan şi Blocul operator şi UPU. Lumea să fie încrezătoare că vom da drumul şi la aceste proiecte”, a spus directorul Claudiu Damian.

„Nu va fi ca la Urgenţe”

Spitalul de la Pârscov nu va avea regim de Urgenţe. Aici medicii nu vor face gărzi, exi­stând doar posibilitatea prezentării pacienţilor în ambulatoriu şi se vor face doar internări de zi. „Pacienţii vor veni, vor fi consultaţi şi dacă va fi cazul, vor fi internaţi de zi, 12 ore, iar dacă va fi mai grav, va veni Salvarea şi vor fi aduşi la Spitalul Judeţean şi vor fi internaţi”, a precizat directorul Claudiu Damian. El a făcut ­une­le precizări şi în ceea ce priveşte modul în care va funcţiona această unitate medicală. „Po­pu­laţia trebuie să ştie că, dacă vrea să vină la consult, trebuie să aibă trimitere de la medicul de familie, sau contra cost, pe tarifele fixate de Casa de Asigurări şi Consiliul Judeţean. Nu va fi ca la Urgenţă, obligatoriu să fie primit. Noi încercăm să servim pe toată lumea, dar avem criterii clare care depind de lege şi trebuie să le respectăm. Deci, pacienţii trebuie să vină cu bilet de trimitere sau contra cost şi trebuie spus că, pentru cei neasiguraţi, ca să poată beneficia de serviciile Centrului, vor trebui să-şi achite consultaţia. Pentru cazurile sociale nu va fi nicio problemă. O să le facem din oficiu, ajutând populaţia. De aceea, le mulţumesc şi domnului primar şi domnului viceprimar din comuna Pârscov, pentru că atunci când am avut nevoie de dânşii ne-au ajutat şi am discutat despre persoanele cu probleme pentru a le face dosare de asistenţă, ca să poată să intre în regimul sanitar”, a spus directorul Claudiu Damian.

Centrul Pârscov fun­cţionează, momentan,  cu trei din cele cinci secţii. Este vorba despre secţiile ORL, Obstretică-Ginecologie şi Mica Chirurgie. „În curând, şi celelalte două vor fi funcţionale, deoarece până acum nu s-au prezentat medici, dar avem discuţii şi, în maxim două luni, să putem fi la capacitate maximă”, a precizat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate totul este un fake! Sunt doar doi medici, care stau doar 2-3ore pe zi, la Micro-chirurgie si Ginecologie . Ce s-a ales de Centrul de permanenta promis? Totul s-a facut doar pentru taiatul „pamblicii” si nu in beneficul populatiei! Rusine!

Comments are closed.

loading...