Administrație

Centru de zi pentru adulți cu dizabilități, la Buzău

Buzoienii aflați în situații speciale din cauza problemelor de sănătate vor avea un centru dedicat unde își vor putea petrece timpul într-un mod plăcut. Un punct termic dezafectat din centrul municipiului a fost amenajat într-un centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, primul de acest gen din Buzău, care va fi inaugurat astăzi.

Centrul de zi pentru persoanele cu dizabilități a fost amenajat de Direcția de Asistență Socială în sediul fostului punct termic 20, din zona străzii Cuza Vodă, care devine, astfel, un spațiu de socializare, terapie, joc și integrare pentru persoanele din Buzău, ce au nevoie de suport și integrare în comunitate. Un centru modern, unde persoanele cu dizabilități vor beneficia de kinetoterapie, ergoterapie, dezvoltare
personală, unde vor avea activități creative și recreative.

Obiectivul înființării acestui centru este socializarea și petrecerea timpului liber, dar și ședințe de recuperare în cabinete de  kinetoterapie și de consiliere psihologică care se adresează persoanelor adulte ce beneficiază de serviciile centrului, persoane care se află în grija familiilor, nu a unor centre instituționalizate. Capacitatea acestui centru a fost gândită pentru un număr de 25 de persoane și va funcționa în structura sistemului de asistență socială al municipiului.

Alături de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Buzău, în implementarea acestui proiect au sărit în ajutor și asociațiile de profil, astfel că, la mai puțin de un an de când proiectul a fost propus și aprobat de consilierii municipali, acest centru își așteaptă primii beneficiari.

 

Articole similare