Economic

Cele mai frecvente 5 greșeli pe care le faci atunci când cumperi un laptop nou și cum să le eviți

Mulți dintre noi nu și-ar mai putea imagina viața fără un laptop. Puțini se gândesc să își mai cumpere un desktop, având în vedere că laptopurile sunt din ce în ce mai performante, acoperă din ce în ce mai bine nevoile omului modern și sunt portabile, ceea ce îți deschide mai multe oportunități de câștig financiar și afaceri. Dacă ai nevoie de un laptop nou, ar trebui să știi aceste 5 greșeli pe care cumpărătorii le fac cel mai adesea. Astfel vei știi la ce să fii foarte atent atunci când alegi cel mai bun laptop pentru tine, dar și cum să nu cazi în plasa de marketing a marilor companii.

5 greșeli pe care să nu le faci atunci când cumperi un laptop nou

  1. Cumperi un laptop prea mic sau prea mare
    Este foarte important să alegi varianta de laptop potrivită pentru tine. În special, trebuie să acorzi atenție dimensiunii. Asta deoarece poate influența foarte mult modul în care vei lucra la laptop. Un laptop mai mare nu înseamnă doar un monitor mai mare, ci și o tastatură mai desfășurată, în timp ce unuia mai micuț i-ar putea chiar lipsi câteva taste pe care tu le consideri importante. De asemenea, poate fi un coșmar să lucrezi la un laptop prea mic, ce te face să te simți ca un uriaș, dar poate fi la fel de incomod să lucrezi pe un laptop care este prea mare ca să îl iei cu ușurință cu tine.

    Care este soluția? Ei bine, răspunsul ne duce la o altă greșeală pe care nu ar trebui să o faci. Nu cumpăra un laptop până nu l-ai văzut cu ochii tăi. Când cumperi un laptop pe care nu l-ai mai văzut nu ai cum să îți dai seama care este dimensiunea tastelor, a suprafeței touchpad, precum și textura acestora. S-ar putea să ți se pară laptopul prea gros sau prea subțire, să nu îți placă materialul din care este făcut sau să ți se pară prea greu. De asemenea, fii sincer cu privire la nevoile tale. Nu alege un laptop extra portabil, dacă în realitate nu călătorești atât de mult și lucrezi pe laptop de acasă.
  2. Nu cercetezi suficient piața

    O altă greșeală pe care mulți o fac atunci când își cumpără un laptop nou este aceea că nu cercetează suficient piața. Produsul pe care îl dorești va fi, cel mai probabil, vândut în mai multe magazine fizice sau online, cel mai probabil la prețuri diferite.  

    În loc să cumperi din primul magazin în care ai găsit produsul, cercetează piața. Vizitează magazinele care comercializează laptopuri din zona ta sau navighează pe magazine online pentru a vedea ce oferte au. Nu mereu vei găsi ce cauți, dar dacă nu îți faci timp să cercetezi, sunt mari șanse să ieși în pierdere și să îți pară rău. Multe magazine online au oferte foarte bune și îți oferă mai multe modalități de plată care ar putea fi foarte convenabile pentru tine. De exemplu, la ROMBIZ ai posibilitatea de a plăti în rate.
  3. Alegi o variantă convertibilă

    Odată cu lansarea sistemului de operare Windows 8, producătorii de laptopuri au profitat de oportunitatea de construi laptopuri cu ecran tactil, ce se poate transforma ușor într-o tabletă. Acest lucru se poate face fie prin detașarea, fie prin plierea ecranului. Deși unele modele sunt chiar practice și impresionante, nu ar trebui să ai impresia că faptul de a cumpăra un laptop și o tabletă separat este mai scump decât dacă ai cumpăra un laptop convertibil.

    Modelele ieftine de acest gen nu sunt suficient de performante în comparație cu un laptop nou normal. Nu sunt nici computere bune, nici tablete grozave, deci mai bine nu le cumperi. Modelele mai scumpe sunt bune dacă le folosești ca PC, dar sunt prea mari pentru a fi o variantă de tabletă bună. În aceste condiții, mai bine investești într-o tabletă și un laptop separat.
  4. Cumperi un laptop cu o rezoluție foarte mare

    Pe piață vei găsi laptop-uri cu rezoluția 4K, dar, dacă sistemul de operare este Windows, este degeaba să alegi ceva mai mare decât 1080p. Windows nu procesează bine imaginile care au o rezoluție mai mare de 1080p, deci în loc să îți ofere o experiență vizuală excelentă, laptopul îți va da mai degrabă bătăi de cap. În plus, este puțin probabil să ai într-adevăr nevoie de o rezoluție atât de mare la un ecran atât de mic.
  5. Nu verifici porturile și opțiunile de conectivitate

    Laptopurile silențioase, foarte subțiri arată foarte bine, dar majoritatea au un singur port. Asta înseamnă că e probabil să fii pus în situația în care să nu găsești loc pentru a conecta un mouse, telefonul sau un card SD. Asigură-te că iei un laptop care are toate porturile de care ai nevoie, fără să fie nevoie să cari alte cabluri mereu după tine.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker