miercuri, 28 octombrie 2020

Cele mai bune rezultate din istoria Colegiului Hasdeu / Număr record de elevi hasdeieni calificaţi anul acesta la faza naţională a olimpiadelor şcolare

Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, cel mai titrat liceu buzoian, va fi reprezentat la faza naţională a olimpiadelor şcolare de 67 de elevi. Rezultatele elevilor hasdeieni, ca în fiecare an, sunt excepţionale, ei reprezentând colegiul buzoian la toate disciplinele la care se organizează olimpiade şcolare, respectiv 21 de discipline.

În plus, potrivit directorului Colegiul Hasdeu, Ionel Banu, numărul olimpicilor la faza naţională va fi mai mare, ceea ce reprezintă un record în istoria liceului.

Cei 67 sunt, de fapt, 75

„Sunt cele mai bune rezultate din istoria liceului nostru. Spun lucrul acesta pentru că, pe lângă cei 67 de elevi calificaţi, vom mai avea şi alţi hasdeieni calificaţi. Numărul de locuri se va suplimenta datorită rezultatelor pe care şcoala noastră şi judeţul le-a înregistrat anul trecut. Apoi, sunt elevi care sunt calificaţi la mai multe olimpiade şi asta înseamnă că cei care nu pot participa, vor fi înlocuiţi cu alţii, tot din Hasdeu. După calculul nostru, vom avea cu totul în jur de 75 de hasdeieni la faza naţională a olimpiadelor şcolare, ceea ce reprezintă o premieră în istoria Hasdeului. Aşteptăm să vedem şi ce rezultate vor obţine elevii noştri la aceste olimpiade”, a declarat pentru OPINIA directorul Ionel Banu.

Cei mai mulţi olimpici sunt la Fizică

La momentul respectiv, cei mai mulţi elevi hasdeieni sunt calificaţi la olimpiada naţională de Fizică (7 elevi), la cea de Limba Engleză (5 elevi) şi la cea de ştiinţele Pământului (5 elevi). Cei mai tineri olimpici calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor sunt hasdeienii de clasa a VII-a.

„Pe listă sunt elevi care merg de patru ani consecutiv la olimpiadele naţionale, aşa cum sunt Mădălina Popescu şi Gabriela Oprea. Mai avem elevi care au participat în acelaşi an la două olimpiade, iar anul acesta merg şi la a treia. Este cazul lui Petruţ Dinu, care a obţinut rezultate la olimpiadele la Limba Română şi Istorie, iar acum merge şi la olimpiada de Filozofie de la Iaşi”, a mai declarat directorul Colegiului Hasdeu.

 

Vezi AICI lista completă

1 COMENTARIU

  1. Rezultatele de la olimpiada nationala vor fi asemanatoare cu cele din anii precedenti, slabe spre foarte slabe, pentru ca tinerii cu adevarat talentati sunt impiedicati sa ajunga sa ne reprezinte judetul.
    Dumneavostra, domnule director, veti avea in continuare asigurate rezultatele la nivel judetean in conditiile in care veti continuati sa mistificati rezultatele de la olimpiada judeteana.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!