luni, 10 august 2020

Cel mult trei variante de combinații de cifre și litere pe cererea de număr preferențial pentru mașină

Având în vedere numărul în creștere al cererilor de înmatriculare/transcrierea dreptului de proprietate/autorizare pentru circulație provizorie adresate SPCRPCIV Buzău, începând cu data de 26 august 2019, în conformitate cu prevederile O.U.G. 4/ 2016, taxele afe­rente serviciilor solicitate se vor achita exclusiv la Trezoreria Statului, agențiile CEC, oficiile poștale sau prin virament bancar în contul RO35TREZ166502601X012659 deschis la Trezoreria Buzău, a anunțat Instituția Prefectului.

Totodată, cererea de număr preferențial trebuie să cuprindă cel mult trei variante de combinații de cifre și litere, a căror disponibilitate poate fi verificată anterior pe site-ul drpciv.ro.

Măsurile se aplică atât solicitanților cu programare online, cât și celor cu bon de ordine nominal.

Pentru a evita respingerea cererii, poți urma câțiva pași. Dacă ți-ai achiziționat o mașină, ai întocmit toate actele necesare, iar tot ce mai ai de făcut este să-ți alegi un număr de înmatriculare, poți afla dacă cel dorit de tine este disponibil însă nu cauți pe Google „verificare număr înmatriculare”. Procedura este aproape la fel de simplă pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Există persoane care vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a nu mai pierde timpul în fața ghișeului, există o metodă online prin care poți verifica dacă numărul de înmatriculare dorit de tine este disponibil.

Pentru început, trebuie să intri pe website-ul oficial DRPCIV, la rubrica „Verificare disponibilitate număr”. În urmă cu câțiva ani, vizitatorii paginii erau nevoiți să își creeze un cont de utilizator pentru a accesa programul, dar sistemul a fost modernizat, iar acest lucru nu mai este necesar în prezent.

Nu trebuie decât să introducem adresa de e-mail în primul câmp al formularului, iar în cel de-al doilea vom tasta numărul de înmatriculare pe care ni-l dorim.

Bifăm caseta „Nu sunt robot”, după care apăsăm pe butonul „VERIFICĂ”.

După o căutare rapidă prin baza de date, programul ne va afișa aproape instantaneu rezultatul. Mesajul este formulat pe șablonul „Numărul X este/nu este disponibil la data de Y ora Z”.

Pentru confirmare, verdictul ne este trimis și prin e-mail, pe adresa pe care am furnizat-o în pasul anterior.

Site-ul DPRCIV subliniază faptul că acest program nu este destinat decât verificării valabilității unui număr de înmatriculare, ceea ce nu trebuie confundat cu rezervarea acestuia.

Reamintim că toate combinațiile preferențiale se atribuie contra-cost (45 de lei în plus față de costul unui set nou de plăcuțe).

De asemenea, nu vor putea fi atribuie combinații de litere cu semnificații obscene sau unele care pot fi asociate cu denumi­rile autorităților publice. De exemplu, nu se poate să alegi o plăcuță de înmatriculare personalizată cu „MAE” sau „MAI”, prin­tre altele.

 

loading...
error: Content is protected !!