Cultură

Ce va însemna anul 2023 pentru corul buzoian „Happy Kids”

Din martie 2021, corul de copii „Happy Kids”, coordonat de profesoara de muzică Oana Dobre, de la Școala nr. 7 , se reunește pentru repetiții  la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, această instituție de cultură fiind casă nouă pentru corul buzoian, după ce a fost găzduit mulți ani de Palatul Copiilor.

În luna iunie a aceluiași an, Oana Dobre, care este fondator și dirijor al corului „Happy Kids”, a reușit să organizeze primul festival de muzică corală pentru copii de la Buzău, eveniment de primă clasă, care s-a bucurat de un real succes. Este vorba despre primul Festival-concurs de muzică pentru copii și tineret, ,,Happy Summer”, a cărui primă ediție a avut loc după o lungă perioadă de restricții, în care micii interpreți nu au putut ieși pe scenă. În anul 2022 a avut loc cea de-a doua ediție, care s-a bucurat de asemenea de un real succes. Pe lângă acest festival , corul buzoian a avut multe alte participări naționale și internaționale în concursuri, la  evenimente culturale și chiar la acțiune de conștientizare cu privire la protecția mediului, la evenimente sociale și caritabile. Corul a avut în anul abia încheiat foarte multe colaborări atât cu Centrul Cultural și Educațional „Al. Marghiloman” Buzău, cât și cu Muzeul Județean Buzău, Biroul Siguranța școlară din cadrul I.P.J. Buzău, „Cantus Mundi” România, Centrul Cultural Francofon Buzău, Școala Europeană Luxembourg II, Școala Româneasca „EuropaNova” și Școala Europeană Bruxelles IV. „Anul 2022 a fost frumos și bun cu noi. Ne-a deschis cărări și ni le-a netezit, ne-a adus aproape oameni minunați și ne-a răsfățat în fel și chip! Am învățat să avem mai multă încredere în noi, să avem credință, pricepere și minte!”, a spus profesoara Oana Dobre.

De altfel, 2022 a fost un an special pentru„Happy Kids”, poate și pentru că a reprezentat  anul cu numărul 10 de la înființarea corului. Dintre evenimentele la care a fost prezent corul buzoian amintim participarea la emisiunea „Românii au talent” și la proiectul „Tineri în capitale europene”  în cadrul căruia a avut un turneu în Luxemburg, Belgia și Olanda. Corul buzoian a mai participat anul trecut și la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României organizate în Bruxelles, precum și turneul în Cehia și Belgia. De asemenea, în 2022, „Happy Kids” a fost prezent și la Festivalul „Samaa International Festival For Religious and Sufi Music”  din Cairo, Egipt.

Anul acesta corul este pregătit să continue frumoasa poveste  cu noi evenimente pe care să le creeze sau cărora să le ofere un strop de culoare prin participarea sa. Despre așteptările din acest an ale corului profesoara Oana Dobre, coordonatoarea  lui spune: „Ne dorim un an cel puțin la fel de frumos și bun, cu pace, cu prieteni adevărați, cu drumuri interesante și pline de succes.  Le mulțumim tuturor celor care au devenit îngerii noștri păzitori și îi asigurăm că tot ce au investit în noi va da roade bune!”

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker