luni, 06 iulie 2020

Ce va face Spitalul Judeţean cu 3 milioane lei primiţi la rectificarea bugetară

Bugetul Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost suplimentat cu suma de 3.024.000 de lei, bani care au fost alocaţi de către Ministerul Sănătăţii pentru a fi folosiţi la secţiunea de dezvoltare.

Suma a fost virată către Consiliul Judeţean, în calitate de administrator al unităţii me­­dicale. Rectificarea a fost parafată prin votul consilierilor judeţeni, care şi-au dat acceptul pentru operarea acestei rectificări bugetare. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi, veniturile alocate secţiunii de dezvoltare fiind astfel majorate de la 1.472.000 de lei, la 4.496.000 de lei. Spitalul Judeţean Buzău nu este la prima rectificare bugetară în acest an, consilierii judeţeni fiind solicitaţi de mai multe ori să-şi dea votul pentru alocarea de fonduri suplimentare către cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Pe ce se cheltuiesc banii suplimentari

Potrivit motivaţiei formulate de conducerea Spitalului Judeţean cu privire la necesitatea suplimentării bugetului prezentată în expunerea formulată către Consiliul Judeţean Buzău, din banii în plus primiţi de la Mi­nisterul Sănătăţii, 849.000 de lei vor fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente şi ­mij­loace de transport, iar dife­renţa de 2.175.000 de lei va fi investită în achiziţia de mobilier, aparatură, birotică şi alte active corporale.

Pe lângă solicitarea privind rectificarea de buget  pentru echipamente şi mij­loace de transport, Spitalul Judeţean Buzău a primit o suplimentare generată de ­modi­ficările survenite în statutul de funcţii ca urmare a promovării în grad a unora dintre angajaţi ori pentru noile angajări de personal pentru posturile scoase la concurs.

Astfel,  miercuri, 31 octombrie, consilierii şi-au dat acordul şi cu privire la solicitarea înaintată de conducerea SJU Buzău privind operarea unor modificări în statul de funcţii al unităţii medicale, în vederea recrutării de personal şi pentru promovarea în grad a unor angajaţi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

loading...
error: Content is protected !!