Sănătate

Ce trebuie să facă o persoană cu suspiciune de infectare cu virusul Sars-COV-2

„Algoritmul de parcurs al pacientului cu simptomatologie specifică de COVID-19” a fost publicat duminică, în Monitorul Oficial, fiind inclus în Planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de către unităţile sanitare, de către serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi de medicii de familie.

Conform algoritmului, mai întâi trebuie sunat la medicul de familie, iar următorul pas este realizarea testării. Testarea se poate face la medicul de familie, laborator, farmacie, camera de gardă a unui spital. De asemenea, apoi se precizează ce trebuie făcut în cazul unui test pozitiv, al unui test negativ, dar şi în cazul unei simptomtologii grave sau critice. În cazul unui test negativ pacientul va fi tratat de medicul de familie. Dacă pacientul este pozitiv, acesta trebuie evaluat de medicul specialist.

Totodată, sunt menţionate criteriile de internare pentru pacienţii cu COVID-19, precum şi criteriile de externare şi vindecare.

Articole similare