luni, 10 august 2020

Ce trebuie să facă buzoienii pentru a-și deschide întreprinderi sociale

Sâmbătă, 25 iulie, în intervalul 11,00-18,00 buzoienii interesați să obțină calificarea necesară pentru a deveni antreprenori în economia socială, și apoi să-și deschidă în acest domeniu propriile afaceri, pot participa la întalnirea de informare și înscriere în cadrul proiectului „Întreprinderi sociale performante în Regiunea Sud Est”, la Hotel Pietroasa, Piața Daciei nr. 2, Buzău.

Obiectivul general al acestui proiect este reprezentat de promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare în Regiunea de Sud Est, prin promovarea antreprenoriatului social și a integrării vocaționale în întreprinderile sociale și economia socială și solidară pentru a facilita accesul la ocuparea forței de muncă, deziderat realizabil prin îmbunătățirea competențelor în antreprenoriatul social pentru 110 persoane, dezvoltarea a cel puțin 21 întreprinderi sociale la nivelul regiunii, dintre care 3 în mediul rural și crearea a minimum 105 locuri de muncă în întreprinderile nou înființate. Proiectul are două componente. Una înseamnă derularea unor cursuri de pregătire în management de inovare și antreprenor în economia socială, iar cea de-a doua înseamnă întocmirea unui plan de afaceri cu care se participă la un concurs în care se vor selecta cele mai bune idei și cele mai bune planuri care sunt considerate viabile.

„Proiectul prevede obligativitatea de  a crea locuri de muncă în regiune, respectiv și în Buzău, pentru că proiectul este pe regiunea de Sud Est și noi avem cursuri în patru orașe :Buzău, Galați, Tulcea și Constanța. Nu știm dacă vor fi online sau nu, dar ținând cont de pandemie cel mai probabil vor fi online ; așteptăm un răspuns de la Autoritatea Națională pentru Calificare , de la ANC, care acreditează cursurile în România. Cursurile sunt în management de inovare și antreprenor în economia socială. Au câte 40 de ore, sunt acreditate de stat. În urma absolvirii acestor două cursuri, care vor avea loc la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, participanții pot să se înscrie la concurs de planuri de afaceri. 21 de planuri vor fi eligibile și vor fi finanțate. Concursul va avea loc în decembrie și 21 de persoane vor putea deschide câte o întreprindere socială în regiunea  Sud- Est, respectiv și în Buzău, cu finanțare de până la 100.000 de euro, funcție de câți angajați are respectiva întreprindere”, explică expert comunicare Dinu Gutu.

Se pot înscrie în proiect studenți, angajați, persoane inactive, șomeri sau pensionari.

loading...
error: Content is protected !!