Administrație

Ce străzi din municipiu intră în reabilitare

Consilierii municipali urmează să aprobe Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe străzi din municipiu, precum Strada Haiducului, Aleea Margaretelor, Aleea Mărgăritarelor, Strada Cătinei, Fundătura Pescăruș, Fundătura Viorelelor, Strada Rapsodiei, Strada Tuberozelor, Aleea Ceferiștilor, Aleea dintre Grădinița de pe Strada Ion Caraion și Biserică și Zona de la Intersecția Străzii Ostrovului cu parcarea McDonald’s (în fața Farmaciei Catena). Lucrările au o valoare de puțin peste cinci milioane de lei cu TVA, bani de la bugetul local, iar termenul de finalizare este de 24 de luni.

Investiția este necesară din cauza stării de degradare a infrastructurii rutiere și pietonale, accentuată mai ales atunci când plouă, după cum motivează Primăria Buzău investiția: „Infrastructura rutieră și pietonală ce urmează a fi reabilitată se află în intravilan, domeniul public al Municipiului Buzău. S-a constatat că infrastructura rutieră pe aceste străzi prezintă pe cea mai mare suprafață îmbrăcăminte bituminoasă degradată, îmbrăcăminți din beton de ciment rutier și îmbrăcăminte rutieră nemodernizată, cu degradări specifice: gropi, pelade, făgașe, fisuri, cedări locale. Nu sunt asigurate pantele corespunzătoare evacuării apelor pluviale de pe partea carosabilă, ceea ce face ca traficul rutier în această zonă să se desfășoare cu greutate, mai ales în perioadele cu precipitații”.

Printre zonele ce vor fi reabilitate este și bucata de trotuar cumpărată anul trecut de Primăria Buzău de la un brăilean, cu suma de 260.000 lei, respectiv 220 euro/metru pătrat. În 2017, bărbatul a intrat legal în posesia unui teren în zonă, ce cuprindea inclusiv trotuarul, așa că l-a separat în două loturi și a vândut Primăriei Buzău bucata de interes, după negocieri destul de lungi. Părțile au ajuns cu greu la un numitor comun în ce privește prețul de vânzare-cumpărare, sumele oferite fiind fie sub prețul pieței, fie mult peste valoarea terenului. Achiziția s-a realizat în două rate, iar terenul a fost inclus în domeniul public al municipiului Buzău.

Articole similare