Politic

Ce spune Romașcanu despre moțiunea de cenzură a PSD

Eșecul campaniei de vaccinare, situația economică dezastruoasă, dar și studiile sociologice care indică faptul că o majoritate largă a populației consideră că România merge într-o direcție greșită sunt argumentele pe care liderul grupului parlamentar social-democrat din Senat, Lucian Romașcanu, le invocă în sprijinul moțiunii de cenzură depuse de PSD înpotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Senatorul Romașcanu a spus vineri, la Buzău, la o conferință de presă a organizației județene a Partidului Social Democrat, că locul 27 pe care îl ocupă România printre cele 28 de state europene este cauzat de comunicarea defectuoasă din campania de vaccinare.

„Noi suntem cu vaccinarea pe locul 27 din 28 de state europene, nu au reușit, din cauza modului în care au comunicat, să convingă lumea să se vaccineze, pentru că vaccinarea fiind o decizie proprie, nu poți să îți axezi campania pe frică, să îi spui omului că dacă nu se vaccinează nu se mai suie în avion, pentru că generezi reacția inversă. Trebuiau să meargă pe beneficiile sanitare și nu pe beneficiile pe care le-ar putea obține în viața de zi cu zi. Lucrul este clar, suntem la vreo 20 și un pic la sută cu ambele doze, din păcate toată lumea anunță că valul IV cu tulpina indiană nu ne va ocoli; sigur că dacă ești vaccinat ai o șansă în plus, asta trebuie comunicat, nu se întâmplă, vor trebui să deconteze și acest lucru. În plan economic știți cu toții cifrele, suntem la deficit record, pe primele trei luni suntem la un deficit al balanței de plăți, importuri versus exporturi, uriaș, lucrurile merg, dar numai fantastic nu, cum spune domnul Cîțu. În plus – ca argument, nu ca premisă -, 70 la sută dintre români spun că țara erge într-o direcție proastă”, a spus Romașcanu.

El spune că moțiunea de cenzură nu este nicidecum un exercițiu de imagine, că aceasta are „cele mai mari șanse” să fie votată și că Partidul Social Democrat este pregătit să preia guvernarea: „Opoziția făcută de PSD este una foarte concretă, avem program alternativ de guvernare, avem buget alternativ, avem program alternativ de sănătate, avem strategie alternativă de vaccinare; suntem pregătiți cu absolut orice ar cere această perioadă (…) În acest caz este datoria noastră să dăm jos acest guvern, și am depus moțiunea în momentul când are cele mai mari șanse”, a mai precizat senatorul social-democrat buzoian.

Senatorul Lucian Romașcanu a mai spus că, în condițiile unei reușite a moțiunii de cenzură, există alternativa unui guvern minoritar sau cea a alegerilor anticipate.

Mai mult, în ediția print de luni a cotidianului OPINIA.

Articole similare