vineri, 22 ianuarie 2021

Ce spune Direcţia de Sănătate Publică despre situaţia  epidemiologică în judeţul Buzău

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 29 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2(9 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 1 pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alte județ).  Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 și 84 de ani.  Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Astăzi, 1 decembrie 2020, la nivelul județului Buzău situația epidemiologică se prezintă astfel:

 • 6601 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei;
 • 5220 persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei;
 • 174 decese Covid-19 de la începutul pandemiei;
 • 872 persoane în carantină la domiciliu;
 • 1055 persoane aflate în izolare la domiciliu.

9 decese în rândul pacienţilor cu Covid 19

Au fost înregistrate 9 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19. Direcţia pentru Sănătate Publică Buzău transmite că este vorba despre pacienţi cu vârsta cuprinsă între 44 şi 88 de ani astfel:

 • DECES 166: pacientă în vârstă de 44 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe Secția de Pneumologie. Starea generală se agraveaza rapid astfel că survine decesul.Comorbidități: obezitate, sindrom Down.
 • DECES 167: pacientă în vârstă de 59 de ani se prezintă laUPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe Secția de Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul.Comorbidități: hipertensiune arterială, obzeitate, diabet zaharat tip II.
 • DECES 168: pacient în vârstă de 88 de ani, cunoscut cu patologie renală, se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat conform metodologiei și confirmat cu SARS CoV-2. Evoluția clinică este nefavorabila și pe fondul comorbidităților survine decesul. Comorbidități: tumoră vezicală infiltrativă, anemie, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială.
 • DECES 169: pacient în varsta de 76 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău în stare gravăcu patologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2. Până la sosirea rezultatului, pe fondul multiplelor comorbidități, pacientul a decedat.Comorbidități: insuficiență cardiacă, stenoză aortică, stenoză tricuspidiană, ciroză hepatica cu ascita, fibrilație atrială cronică, insuficiență renală cronică st. III, anemie.
 • DECES 170: pacient în vârstă de 55 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Starea de sănătate se agraveaza progresiv și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate, fibrilație atrială.
 • DECES 171: pacient în vârstă de 71 de ani este testat conform metodologiei la internare în I.C. Fundeni pentru investigații. În urma confirmării cu SARS CoV-2 este transferat la Spitalul Râmnicu Sărat pentru tratament specific. Starea generală se agravează treptat și survine decesul.Comorbidități: hernie inghinalăbilaterala, hipertensiune arterială, neoplasm de prostată, insuficiență renală cronică.
 • DECES 172: pacient în vârstă de 68 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul.Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență multiplă de organe, pleurezie bazal stânga, poliadenopatie tumorală în observație.
 • DECES 173: pacient în vârstă de 65 de ani cu simptomatologie respiratorie severă, este testat și confirmat cu SARS CoV-2. Este internat la Spitalul Râmnicu Sărat în stare gravă pe secția de ATI. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, boală coronariană ischemică, obezitate, hipertensiune arterială.
 • DECES 174: pacient în vârstă de 77 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se agravează treptat și survine decesul.Comorbiditați: colon iritabil, adenom de prostată.

loading...
error: Content is protected !!