Politic

Ce spune deputatul Avrămescu despre mita electorală

Afirmații tranșante ale președintelui organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, cu privire la unele cazuri de suspiciune de fraudă de la alegerile locale din 2020, nesoluționate nici până în prezent. Pe parcursul unei emisiuni a postului Focus TV, liderul liberal a spus că organizația PNL Buzău este pe un trend ascendent, departe de grupul dezorganizat pe care l-a găsit în urmă cu doi ani, iar numărul mare de tineri care s-au alăturat partidului va însemna o eradicare a mentalității arhaice practicată până acum de toate partidele politice, respectiv, influențarea votanților prin mijloace mai puțin cinstite.

Gabriel Avrămescu nu s-a sfiit să aducă în discuție anumite nereguli sesizate de către liberalii din tot județul la alegerile locale din urmă cu doi ani, care nu au fost soluționate nici până în prezent. „Eu sunt convins că peste doi ani nu se va mai discuta despre bani pentru cumpărat voturi, nu se va mai discuta despre găleți, pachete și toate astea, ci se va discuta efectiv despre oameni și despre proiecte. Asta o spun și o voi spune cu certitudine: în momentul în care vom avea orice fel de informație că se va întâmpla treaba asta, e clar că vom sesiza organele respective. Pe de altă parte, și aici mi-a fost ridicată problema de către colegii din organizații -, înțeleg că sunt foarte multe sesizări de la localele din 2020 care nu au fost soluționate nici acum. Sesizări penale, sesizări legate de încălcarea legislației electorale, sesizări care privesc modul în care unii sau alții au înțeles să facă, la momentul respectiv, campanie”, a spus Gabriel Avrămescu.

Drept exemple de comune unde au planat suspiciuni de fraudare a alegerilor, președintele PNL Buzău a făcut referire la Pietroasele și la Cătina, acolo unde există sesizări penale pentru astfel de fapte. Gabriel Avrămescu a mai spus că s-a interesat inclusiv la Ministerul Afacerilor Interne pentru a afla care este stadiul acestor cercetări, spunându-i-se că dosarele sunt deocamdată în lucru. Totodată, liderul liberal buzoian i-a îndemnat pe oamenii legii din tot județul să nu rămână pasivi la astfel de fapte sau să se complacă în aceste situații și să acționeze în numele legii, dincolo de interesele proprii sau ale altora.

„Un caz de genul ăsta este la Pietroasele și cred că cineva ar trebui să se aplece mai atent, să vadă ce s-a întâmplat acolo. La fel la Cătina, unde a fost reclamat un număr foarte mare de vize de flotant. E nesoluționată problema și sunt persoane care n-au stat niciodată în localitatea respectivă, dar au venit să voteze. Sunt chestiuni care sunt undeva în aer. Am adresat o întrebare inclusiv la Ministerul Afacerilor Interne și mi-au spus că dosarul este în lucru, or eu nu sunt în măsură să trag la răspundere vreun polițist sau ceva de genul ăsta. Cred că cel mai bine este ca ei să-ți facă treaba și îmi doresc să fie profesioniști desăvârșiți și să lase micile prietenii sau interese pe care le-ar avea”, a mai spus Gabriel Avrămescu.

Articole similare