duminică, 07 martie 2021

Ce spune buzoianca Ellie White despre vaccinarea anti Covid-19

Dacă anul 2020 a fost marcat de apariția virusului Covid-19, 2021 este marcat de vaccinul împotriva acestui virus nemilos, care a omorât până în prezent peste 2 milioane de oameni în toată lumea.

Și pentru că blogul său este despre probleme actuale și pentru că și ea a fost ,,virusată” cu Covid-19, Ellie White s-a hotărât să aducă în discuție zilele acestea părerile pro și contra vaccinării, ca un influencer care își ține fanii la curent cu tot ceea ce este important. ,,Evident că, după ce treci printr-o experiență <near death>, așa cum este cea a Covid-19, parcă îți vine să sufli și-n iaurt. Nu mai știi ce să crezi, în cine și în ce să crezi. Sinceră să fiu, mie parcă îmi vine să mă gândesc de două ori înainte și la ce aud la TV, pentru că nu mai știi ce e fake news, ce e antireclamă și așa mai departe. Așa că, în articolul ăsta m-am gândit să vă întreb pe voi care este părerea voastră despre vaccinul anti-Covid. Sun­teți pro vaccinare sau anti vaccinare? Dacă sunteți pro vaccin, care sunt argumentele care vă susțin, și de asemenea, dacă sunteți contra, cu ce argumente veniți ca să vă susțineți opinia? Eu, vă spun sincer, sunt încă în faza de adunare de informații. Încă mă gândesc în ce stadiu mă voi vaccina împotriva Covid și sub ce presiune socială. Deși sunt de acord că, pentru a era­dica o boală, oricare ar fi asta, este nevoie de o vaccinare în masă și o bună încredere în demersul medical în acest sens, acum, în acest moment din viață, poate și datorită situației actuale în care ne aflăm, încă mai jonglez cu această încredere”, a detaliat cântăreața, curioasă să știe care sunt și părerile celor care îi admiră cariera și care îi citesc ideile din blogul său.

Artista subliniază în articolul său că informația este putere, dar, pe de altă parte, știe că informația eronată poate crea mai multe probleme decât una corectă, iar ea spune că se află în acest moment în perioada în care strânge informații despre acest vaccin, fie că scrie pe el Moderna, Pfizer sau Sputnik. ,,Aștept să văd reac­țiile adverse, care este normal să difere de la un organism la altul, aștept să văd ce modificări sau îmbunătățiri se vor aduce vaccinurilor, dacă va fi cazul, și aștept să văd în ce direcție va migra virusul în sine, pentru că văd că deja suferă mutații. Dacă în Anglia s-a descoperit la un pacient că virusul a suferit deja o mutație care este mai contagioasă decât vechea tulpină însă nu produce o formă mai grea a bolii, mutația descoperită la un pacient din Brazilia reduce recunoașterea ­anti­corpilor… De obicei, mu­tațiile apar ca și presiune a virusului de a evolua, presiune care este crescută de milioanele de oameni infectați, însă aceste mutații sunt, de cele mai multe ori, variante mai slabe ale aceluiași virus. Chiar și așa, frica este în continuare mare, iar răs­punsul omenirii la frică este, de cele mai multe ori, imprevizibil”, a mai punctat buzoianca. Așa că Ellie alege să se protejeze în continuare, cum a făcut-o și până acum, poartă mască atunci când se află în spații închise și în locurile mai populate, poartă cu ea mereu dezinfectant și se spală pe mâini ori de câte ori poate.

loading...
error: Content is protected !!