Politic

Ce spun Ciolacu şi Romaşcanu despre tragedia de la spitalul din Constanţa

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacţionat dur după incendiul de la spitalul din Constanţa soldat cu şapte decese ale pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă.

„Criminali! Asta sun­teţi! De când aţi fost puşi de Iohannis la conducerea României aţi ştiut doar să daţi din gură, doar să aruncaţi responsabilitatea pe alţii, doar să promiteţi iluzii. Nimic concret! 12 incendii şi 32 de decese în spitalele de la Piatra Neamţ, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balş şi, acum, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa – toate în guvernarea Dreptei”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. Liderul social-democrat susţine că „miniştrii PNL şi USR ai Sănătăţii, Tătaru, Voiculescu şi Mihăilă, plus premierul Cîţu – voi sunteţi principalii vinovaţi pentru toate dramele la care asistăm. Românii mor zilnic pentru că tot anul voi, PNL şi USR, v-aţi certat pe bani şi pe funcţii!”.

De asemenea, ­preşe­dintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, senatorul Lucian Romaş­canu, spune că situaţia din sistemul medical românesc „este una foarte gravă”. Într-o declaraţie pentru PS News, acesta a amintit că, de la începutul pandemiei, în România au luat foc 12 spitale cu secţii ATI pentru COVID-19, iar totalul deceselor a depăşit 30.

„Situaţia este una foarte gravă şi arată un dispreţ total faţă de ceea ce ar  trebui să se întâmple la nivelul Guvernului, pe partea de sănătate. Deşi suntem în plină pandemie, sănătatea se pare că este zona cea mai neglijată. Trei miniştri, dacă îl punem la socoteală şi pe domnul Victor Cos­tache, au avut agende, dacă nu personale, cel puţin naţionale, cu privatizarea sistemului, oprirea transplanturilor. Investiţiile au fost aproape stopate, iar de la începutul pandemiei au luat foc 12 spitale cu secţii ATI pentru COVID-19, totalul deceselor sare de 30. Lucrurile sunt foarte grave şi poate domnul Klaus Iohannis va pune capăt acestei crize politice. Dacă nu, îi punem noi cap acestei crize politice marţi şi sperăm să resetăm scena politică şi să ne apucăm de treabă aşa cum trebuie”, a declarat Lucian Romaş­canu pentru PS News.

Întrebat dacă premierul Florin Cîţu ar trebui să demisioneze după tragedia de la secţia ATI Covid de la Spitalul Constanţa, Romaş­canu a spus: „Demisia este un act de onoare, acum vă răspundeţi singuri. În acest moment, oricum nu există titular la Ministerul Sănă­tăţii, să îi spui domnului Cîţu de demisie probabil că ar trebui să o faci în multe limbi de circulaţie ca să înţeleagă. Nefiind onoare, nu o să vedem nici demisii. Marţi sper să rezolvăm această chestiune şi domnul Cîţu să fie o istorie pentru politica de vârf a Româ­niei”.

 

Articole similare