Actualitate

Ce specializare și-a ales maistrul militar buzoian Ana Maria Drăgan, șef de promoție la Școala de Aviație Boboc

Momente emoționante, miercuri, pentru absolvenții Școlii Militare de Maiștri ­Mi­litari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, județul Buzău. În cadrul unei ceremonii organizată în Piața Dacia, tinerii au primit gradele militare la finalizarea studiilor. Dintre cei 144 de absolvenți ai promoției care a primit numele onori­fic de “Nicolae Bălcescu -200”, 73 – (61 de băieți și 12 fete) – au fost avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a. Alți 71 de absolvenți, dintre care nouă fete, au primit gradul de sergent. Tinerii absolvenți vor fi repartizați în unitățile Forțelor Aeriene și Forțelor Tereste.

Șeful promoției de anul acesta este o tânără buzoiancă, originară din Rm. Sărat. Ana Maria Drăgan, avansată ieri în gradul de maistru militar clasa a V-a, arma aviație, specialitatea electromecanică și automatizare de bord de aviație, a finalizat cursurile postliceale la SMMSFA cu media 9.43. Ea a ales să activeze ca maistru electronist la Boboc.

,,Este o onoare pentru mine să fiu absolventă a acestei instituții de învățământ militar. A fost o perioadă dificilă, dar frumoasă, în care ne-au fost puse la încercare răbdarea, ambiția și perse­verența. Dincolo de cele bune sau mai puțin bune, în acest timp am realizat o singură lecție: că nu există scurtături în drumul spre performanță. Răbdarea si perseverența sunt factorii cheie în atingerea obiectivelor propuse. Drumul spre performanță e presărat cu obstacole. Orbiți de albastrul viitorului, am găsit mereu puterea de a le depăși. Mulțumesc cadrelor militare, corpului didactic al școlii, care a dat dovada de profesionalism în executarea misiunii încredințate, de a ne transforma din civili în specialiști militari, din tineri visători în oameni responsabili. Iar noi trebuie să nu uităm că uniforma pe care o purtăm trebuie să ne caracterizeze prin două cuvinte: răspundere și respect”, a spus șefa de promoție a școlii de la Boboc, în discursul său de la finalizarea studiilor.

La școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia” Boboc sunt școlarizați sute de tineri din toată țara.

Articole similare