Sănătate

Ce se întâmplă cu vaccinarea anti-Covid

Noul preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, afirmă, miercuri seară, că a preluat responsabilitatea cu obiectivul clar de a asigura transferul activităţii de la tip „campanie” către Programul Naţional de Vaccinare desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie.

„Am preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea cu obiectivul clar definit de a asigura transferul activităţii de vaccinare anti-COVID de la tip <campanie> către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie”, a transmis, miercuri seară, Andrei Baciu, printr-o postare pe Facebook.

Acesta anunţă că tranziţia va dura câteva săptămâni.  „Toţi cei care doresc să se vaccineze vor putea să o facă în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical. E o responsabilitate importantă şi îi mulţumesc premierului Nicolae Ionel Ciucă pentru încrederea acordată”, a mai scris Baciu.

Baciu a vorbit despre buna colaborare cu Valeriu Gheorghiţă: „Am avut o colaborare foarte bună cu colegul şi prietenul meu, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul echipei CNCAV. A fost o muncă într-o echipă extraordinară, pe care o vom duce la bun sfârşit în săptămânile care urmează”, a mai scris Baciu pe Facebook

Potrivit acestuia, vaccinarea anti-COVID va intra în scurt timp în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli, ca parte a Programului Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.

Anunțul CNCAV

Anterior, CNCAV a anunţat, într-un comunicat de presă, că, având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României, se va asigura tranziţia activităţilor de vaccinare desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie. „Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19. Astfel, în perioada următoare, se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare”, a transmis CNCAV.

Instituţia preciza că procesul va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical.

 

Articole similare