luni, 01 martie 2021

Ce se întâmplă cu profesorii buzoieni care refuză să se vaccineze anti-COVID

Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare anti-COVID, ca să-i înscrie și să-i programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației.

Potrivit unei interogări centralizate de Minister, doar 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul, în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.

Reamintim că profesorii și lucrătorii din sistemul de învățământ sunt incluși în Etapa a II-a a campaniei de vaccinare prin Strategia de vaccinare, aprobată luna trecută prin Hotărâre de Guvern.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației după prima interogare, la nivelul județului Buzău, 49,80% din personalul de predare, 50,88% din personalul didactic auxiliar și 45,29% din personalul nedidactic și-au exprimat dorința de a se vaccina împotriva COVID.

„În primă fază, din cei aproape 6.000 de angajați din învățământul buzoian s-au înscris pentru vaccinare puțin peste 3.000, adică un procent de 50-51%. Astăzi (luni, 18 ianuarie, n.r.), am transmis școlilor să desemneze o persoană de contact care să opereze pe platforma electronică programarea pentru vaccinare pentru fiecare unitate. Lista rămâne deschisă pentru cei care nu și-au exprimat opțiunea pentru vaccinare. ­Totodată, a fost transmisă și regula ca în primă fază să fie planificați colegii cu afecțiuni cronice. În ceea ce privește procentul de 50% al angajaților din învăță­mântul buzoian, trebuie spus că la el se adaugă și cei care nu se pot vaccina încă. Mă refer la pacienții cu COVID care au dobândit anticorpi pe cale naturală și se pot vaccina abia după două luni de la intrarea în carantină”, a declarat, pentru OPINIA, Ionel Meiroșu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău.

Întrebat dacă profesorii buzoieni care refuză vaccinarea riscă vreo sancțiune, inspectorul general a declarat: „Nu există nicio precizare legală referitoare la acest lucru, dar cred că lista de înscriere fiind deschisă, numărul celor care doresc să se vaccineze va crește la Buzău”.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de scenariile verde, roșu și galben, în care se află comunitățile în care funcționează școlile.

loading...
error: Content is protected !!