Actualitate

Ce se întâmplă cu agresorii activistului buzoian

Cei doi agresori ai activistului Robert Gabriel Niţu, bătut de faţă cu poliţiştii de către comercianți de păsări din Săpoca și Cernătești, după ce a filmat condiţiile în care aceștia vindeau pui şi găini, rămân în arest. La Tribunalul Buzău le-a fost respinsă astăzi contestația la măsura preventivă.

Amintim că trei bărbaţi, cu vârste de 27 şi 44 de ani, acuzaţi de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, au fost reținuți duminică, 13 iunie, după ce imaginile în care se vede cum activistul Robert Gabriel Nițu este agresat în trafic au apărut în spațiul public.

Ulterior, două dintre persoanele reținute pentru 24 de ore, pe baza de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, de 27 și 44 de ani, au fost arestate preventiv, iar față de a treia, de 41 de ani, cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

Mai mult, conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenţie, prin specialiştii Direcţiei Control Intern – I.G.P.R., pentru a se stabili dacă poliţiştii din primul echipaj trimis la locul incidentului au acţionat conform prevederilor legale în vigoare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker