Administrație

Ce reguli trebuie să respecte comercianții pentru a fi acceptați la „Toamna buzoiană”

Ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal al Primăriei Buzău de joi a avut puține proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, dar acestea au necesitat lămuriri suplimentare. Așa se face că proiectul ce privea organizarea târgului tradițional „Toamna Buzoiană” a cunoscut câteva modificări. Viceprimarul Oana Matache a adus două amendamente proiectului, și anume ora începerii Târgului va fi 13.00, nu 17.00, cum era trecut inițial, iar tariful pentru agenții economici care doresc să comercializeze alimente se modifică la 2,5 lei/mp de la 2 lei, cât era stipulat în document.

Consilierul municipal liberal Florin Sangiu a dorit să știe de ce proiectul de hotărâre prevede ca un operator economic care dorește să își desfășoare activitatea de alimentație publică (terase) în cadrul Târgului „Toamna Buzoiană 2022” să nu aibă datorii la bugetul local sau o durată de funcționare a societății mai mică de doi ani. Primarul Constantin Toma i-a răspuns că un astfel de eveniment cere experiență în comerț, în primul rând, iar apoi este normal ca cei ce participă să fie buni platnici, fără să înregistreze datorii la Primărie. Astfel, spune primarul, „se creează un sistem corect pentru toată lumea” și care trebuie să devină o abordare normală de acum înainte.

„În primul rând, trebuie experiență și în domeniul acesta, ca să desfășurăm un proces de servire cum trebuie. În al doilea rând, încercăm să atragem aici și firme care au datoriile plătite la zi la Primărie și să nu mai fie înființate peste noapte. Adică, lași firma cu datorii, îți faci repede alta și te prezinți din nou acolo. Nu este în regulă acest lucru. Haideți să creăm un sistem corect pentru toată lumea. Ăsta este motivul: în primul rând, experiența, în al doilea rând, plățile către bugetul local. Toată lumea trebuie să plătească pentru că numai așa poate funcționa sistemul”, a spus primarul Buzăului.

Articole similare