Actualitate

Ce a raportat șeful Jandarmeriei buzoiene despre misiunile de anul trecut

Inspectorul șef al IJJ Buzău, colonel Virgil Cueru, spune în raportul sinteză al Evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, că la nivelul județului Buzău,  anul trecut, nu au fost semnalate evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia.

Pentru menținerea climatului de siguranță, jandarmii au desfășurat misiuni în care au fost implicate subunitățile de ordine publică și posturile de jandarmerie montană.

Conform raportului șefului IJJ Buzău,  subunitățile de ordine publică au  executat 274 misiuni de asigurare a ordinii publice,  3869 misiuni de menţinere a ordinii publice și 19 acțiuni speciale în sprijinul structurilor cu atribuții pe linia combaterii criminalității organizate. De asemenea,  posturile de jandarmerie montană au executat 1523 misiuni de ordine publică, jandarmii montani desfășurând 4 acțiuni de salvare-căutare a unor persoane în medii greu accesibile, reușind să identifice și să salveze 7 persoane aflate în dificultate.

Jandarmii au mai răspuns și la apelurile de urgență prin care a fost semnalată prezența animalelor periculoase. Din același raport reiese că jandarmii au  intervenit efectiv la un număr de 57 de cazuri ce au implicat prezența urșilor, precum și în alte 7 situații ce au implicat prezența altor specii de animale cu potențial agresiv. În misiunile desfășurate, jandarmii  au constatat 178 fapte de natură infractională (din care 49 constatate în acțiuni proprii ale Jandarmeriei, respectiv 129 în cadrul misiunilor în cooperare cu I.P.J. Buzău ), săvârşite de 174 făptuitori și au fost depistate și persoane, în dreptul cărora au fost consemnate 22 de fapte privind traficul și consumul de plante şi substanțe stupefiante ori psihotrope sau amestecuri care conţin asemenea plante şi substanţe;

Jandarmii au aplicat 3.584 de sancțiuni contravenționale, majoritatea faptelor constatate intrând sub incidența reglementărilor privind normele de conviețuire socială.

Ei au mai executat, în termenul stabilit, 289 de mandate de aducere emise de către organele de urmărire penala sau instanțe judecătorești.

Și acțiuni cu caracter prevenitv…

Pe de altă parte, jandarmii au desfășurat și activități cu caracter preventiv. Este vorba despre 204 acţiuni cu caracter preventiv-educativ şi de informare, în scopul prevenirii faptelor antisociale, în principal în mediul şcolar și pe timpul  manifestărilor sportive și adunărilor publice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău a asigurat paza și protecția instituțională la 22 de obiective date în competență, prin Hotărâre de Guvern sau ordine ale eșaloanelor superioare. Au fost executate misiuni de protecție a 87 de transporturi de bunuri și valori, 52 de transporturi de produse cu caracter special sau a căror protecție este reglementată prin normele legale, participându-se și la 408 misiuni de pază și protecție transporturi de corespondență clasificată.

O atenție deosebită a fost acordată dotării efectivelor care execută misiunile de intervenție, fiind distribuite materialele necesare în vederea realizării dotării complete a structurilor care execută misiuni speciale, iar pentru creșterea capacității de răspuns în zone greu accesibile au fost achiziționate două cvadricicluri tip ATV, care au întrat în dotarea  posturilor de Jandarmerie Montană din localitățile Nehoiu și Berca.

Articole similare