sâmbătă, 30 mai 2020

Ce misiuni desfășoară oamenii legii pentru prevenirea infectării cu Coronavirus a populației

Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare au continuat. Peste 60 de jandarmi buzoieni și ploieșteni au asigurat atât transporturile care au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Ei au acționat atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și ale Ministerului Apărării Naționale. Jandarmii au aplicat un număr de 10 sancțiuni (5 avertismente scrise și 5 amenzi, în valoare totală de 10.000 lei).

Divizia 2 ”Infanterie Getica” , a preluat responsabilitatea misiunii de pază și protecție a unor obiective din municipiu

„Sâmbătă s-au încheiat activitățile de predare de la IJJ Buzău către Divizia 2 ”Infanterie Getica” a responsabilității misiunii de pază și protecție a unor obiective stabilite în municipiul Buzău. Astfel, misiunea de pază și protecție a fost preluată de către militari pentru ca efectivele de jandarmi care asigurau inițial această misiune sa fie planificate în misiunile de ordine publică, de patrulare și intervenție”, informează Prefectura Buzău.

Poliția continuă acțiunile de control la persoanele aflate în izolare

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocaziecu care au fost verificate 2122de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 22.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de 175.000 de lei.

Apel către cetățeni

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, transmite Prefectura Buzău.

loading...
error: Content is protected !!