Cultură

VIDEO I Ce mesaj a transmis Dora Gaitanovici buzoienilor de Paști

Solista Dora Gaitanovici a reușit, într-un mod inedit să transmită  buzoienilor un mesaj de suflet, încărcat de emoție și trăire, la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Dora a interpretat pentru buzoieni  Priceasna „La umbra crucii tale!” fiind acompaniată de muzica militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica”, sub bagheta dirijorului maior Dănuț Cristian Vulpe. Ea a  primit pentru aceasta sprijin din partea Diviziei 2 Infanterie „Getica” și a Bisericii Militare.

Dorei Gaitanovici îi place foarte mult să compună și să-și interpreteze propriile piese, dar nu refuză nicio colaborare muzicală, așa cum a fost aceasta pentru a aduce bucurie buzoienilor. De altfel, în dreptul Dorei putem trece și realizarea imnului C.N. „B.P.Hasdeu” Buzău, la împlinirea a 150 de ani de la înființare, precum  și  a imnului Drăgaicii din Buzău, ceea ce denotă o consistentă implicare în comunitatea buzoiană atât ca solist, dar și în calitate de compozitor la cei numai 20 de ani ai săi.

Dora Gaitanovici are studii de pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică și este studentă la Universitatea de Muzică. Știe să cânte la pian de la 4 ani; acum știe să câte și la saxofon.  Ascultă  jazz și muzică clasică, blues și rock, de toate.

Articole similare

error: Continut protejat!!