Sport

Ce meci ar fi fost odată…

Gloria Buzău – Dinamo Bucureşti, duminică, de la 11.00, la TV

Dacă cineva ar fi spus acum doi-trei ani că Buzăul va ajunge să joace un meci oficial la „matinee” cu Dinamo, ar fi fost luat cu siguranţă drept nebun! Realitatea din 2022 i-ar fi dat însă dreptate.

Colapsul unuia dintre cele mai titrate cluburi din fotbalul românesc a fost total, iar sezonul 2022-2023 a găsit Dinamo în cea mai ruşinoasă postură din istorie, la startul Ligii a 2-a. Măcinată de conflicte interne şi de lipsa banilor, cu jucători modeşti ori de valoare îndoielnică şi, poate cel mai grav, fără o perspectivă clară, echipa de abia face faţă şi la acest nivel, fiind mai degrabă aproape de retrogradarea în Liga a 3-a decât de o prezenţă în play-off, cu doar şase puncte acumulate în primele şase etape. „E greu, atât timp cât nu adunăm puncte, cât suntem în subsolul clasamentului. Trebuie să facem orice şi să aducem puncte. În momentul de faţă avem nevoie de puncte, suntem departe de play-off, de lupta pentru promovare”, a sunat mesajul căpitanului Răzvan Patriche înaintea meciului de la Buzău.

Nici în tabăra cealaltă situaţia nu este prea grozavă. Eşecul de la Iaşi, din săptămâna trecută, a aruncat echipa buzoiană în afara play-off-ului, astfel că pentru a nu pierde contactul cu grupul primelor șase, Gloria este obligată să scoată maximum din confruntarea cu „câinii”.

Bilete la vânzare

Gloria a scos la vânzare bilete pentru partida cu Dinamo la preţul de 15 lei, intrare generală. Tichetele pot fi achiziţionate vineri, între orele 10.00 și 16.00, şi sâmbătă, între orele 10.00 și 14.00, de la sediul clubului (intrarea principală – Strada „Mareşal Averescu”).

Duminică, începând cu ora 9.00, biletele vor fi scoase la vânzare şi la casele de la stadion, amplasate în zonele Poartă „Parcul Crâng” şi Poartă „Electrica”. Copiii cu vârsta sub 14 ani au accesul gratuit.

Liga a 2-a – Etapa a 7-a

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 11.00:

 • Viitorul Tg. Jiu – Progresul Spartac
 • Unirea Dej – Politehnica Timişoara
 • Concordia Chiajna – CSC Şelimbăr
 • Minaur Baia Mare – CSC Dumbrăviţa
 • Metaloglobus Bucureşti – CSM Slatina

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 12.00: Steaua Bucureşti – Unirea Constanţa (TV)

Duminică, 18 septembrie, ora 11.00:

 • Gloria Buzău – Dinamo Bucureşti (TV)
 • Ripensia Timişoara – Csikszereda Miercurea Ciuc
 • Unirea Slobozia – Politehnica Iaşi
 • Oţelul Galaţi – FC Braşov

Clasament

 1. SLOBOZIA 13 p.
 2. Poli Iaşi 13 p.
 3. Unirea Dej 13 p.
 4. Steaua 13 p.
 5. Csikszereda 12 p.
 6. Oţelul 12 p.
 7. Şelimbăr 11 p.
 8. Progresul 10 p.
 9. Gloria 10 p.
 10. Viitorul Tg. Jiu 9 p.
 11. Slatina 8 p.
 12. FC Braşov 8 p.
 13. Baia Mare 8 p.
 14. Chiajna 7 p.
 15. Dinamo 6 p.
 16. Ripensia 4 p.
 17. Dumbrăviţa 4 p.
 18. Timişoara 4 p.
 19. Constanţa 3 p.
 20. Metaloglobus 1 p.

Fără emoţii în play-off-ul Cupei

Până la meciul de duminică cu Dinamo, Gloria a avut de rezolvat problema calificării în play-off-ul Cupei României. Într-o partidă din Turul 3, buzoienii au întâlnit, miercuri seara, în deplasare, divizionara a treia prahoveană CS Blejoi, iar totul a decurs conform planului. Gloria s-a impus cu 4-0 (1-0), după golurile marcate de Dragoş Lazăr (31), Pablo Gaitan (50), Daniel Vîrtej (63) şi Andrei Blejdea (75).

Gloria: Wynney Boison – Oteliţă, Vîrtej, Wiktorski, Uţiu – Honciu, Gaitan, Al. Munteanu, Dr. Lazăr – Neicuţescu, Boiciuc. Rezerve: A. Popa – A. Lopez, Blejdea, Cr. Ciobanu, Trebotic, A. Manea,  Pîrvulescu, Marian Ivan. Antrenor: Cristian Pustai.

Conform programului anunţat iniţial, în faza următoare, play-off-ul, vor participa 32 de echipe, 24 calificate din Turul 3 şi 8 care joacă acum în prima ligă, adică Rapid, FC U Craiova, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgovişte, Petrolul Ploieşti, Hermannstadt şi U Cluj. Meciurile se vor juca pe 28 şi 29 septembrie. Tragerea la sorţi are loc vineri, 16 septembrie, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului.

Articole similare