luni, 01 iunie 2020

Ce le-au recomandat oamenii legii tinerilor participanți la Tabăra Internațională a Francofoniei

Ofițerul de poliție Emilia Mihăilescu din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității – IPJ Buzău,  s-a întâlnit, în data de 3 iulie, cu bătrânii din Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ,,Alexandru Marghi­loman”. Întâlnirea nu a fost întâmplătoare, ci ea a avut loc în cadrul unui proiect în care IPJ Buzău este  partener al Centrului Cultural Francofon Buzău. Este vorba despre participarea ofițerului de prevenire la cea de-a X-a ediție a Taberei Internaționale a Francofoniei „Voluntariat pentru comunitate”, proiect unic în România și în Europa Centrală și Orientală. Pentru că de, câțiva ani încoace, o nouă dimensiune a taberei este reprezentată de voluntariatul pentru comunitate, iar adolescenții care ajung în tabără au ocazia să organizeze activități la azilul de bătrâni Al Marghiloman din Buzău, precum și un atelier-spectacol, care contribuie la consolidarea comunicării dintre generații, prezența reprezentantului Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității  are și ea două obiective. Pe de o parte, ofițerul de poliție a purtat un dialog pe teme specifice cu bunicii din Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ,,Alexandru Marghiloman”, iar pe de altă parte, a avut o altă tematică de discuție cu adolescenții din  Tabăra Francofoniei. Astfel, activitatea polițistului din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității  a avut drept scop, ca și în anii precedenți, transmiterea de informații cu caracter preventiv atât bunicilor din Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ,,Alexandru Marghiloman”, în calitate de beneficiari ai  acti­vităților de voluntariat desfășurate de tinerii participanți la tabără, și transmiterea de recomandări specifice perioadei de vacanță  tinerilor care se află în județul Buzău în această tabără preț de o săptămână, pe teme precum „protecția bunurilor personale, rela­ționare și nu în ultimul rând, siguranța rutieră”, după cum precizează scms Emilia Mihăilescu . ,,Au fost prezenți 70 de copii și cadre didactice din România și Franța, iar activitățile educaționale propuse au vizat dezvoltarea competențelor sociale. Ofițerul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității s-a alăturat atelierului de lucru prin transmiterea recomandărilor preventive ce au avut ca scop prevenirea victimizării minorilor și creșterea gradului de siguranță personală.  „ Au fost purtate discuții referitoare la prevenirea delincvenței juvenile, a infracțiunilor de furt – au fost instruiți cu privire la măsurile mi­nime de protecție a banilor și a bunurilor personale, telefoane, aparate foto, camere video -, dar și a infracțiunilor cu violență, fiind abordată inclusiv problema anturajului. Copiilor le-au fost reamintite și explicate consecințele consumului de alcool, tutun și droguri”, transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Polițiștii au reiterat elevilor aflați în vacanță și regulile de circulație pe care trebuie să le ­res­pecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor, aplicate, reguli ce trebuie respectate în ­călătorii­le cu mijloacele de transport și le-au explicat riscurile la care se expun în cazul sustragerii de sub supravegherea adulților.

Cert este că această activitate este utilă și lasă, de fiecare dată o impresie foarte bună, un aport în această situație având și oamenii legii cărora le pasă de siguranța bătrânilor dar și de a tinerilor, chiar dacă aceștia se află în județul nostru fie și numai preț de o săptămână. ,,Am pierdut șirul anilor de colaborare cu Centrul Cultural Franacofon Buzău, condus de doamna Maria Monalisa Pleșea. S-au sedimentat însă sentimente, s-au legat prietenii și s-au împărtășit experiențe unice”, scriu reprezentanții Căminului pe pagina de socializare. și prezența oamenilor legii la această activitate a Centrului Cultural Francofon este la fel de veche, practic această colaborare între IPJ Buzău și organizația neguvernamentală fiind încă de la primele ediții ale taberei, care s-au petrecut la Monteoru, sub un alt format.

loading...
error: Content is protected !!