Politic

Ce fac aleșii buzoienilor în Parlament (I)

Cotidianul OPINIA reia rubrica prin care își propune să monitorizeze activitatea parlamentarilor buzoieni, după criteriile de apreciere a activității puse la îndemâna oricui, pe cale oficială, pe site-urile Senatului și Camerei Deputaților: inițiative legis­lative, întrebări și interpelări adresate membrilor Guvernului, luări de cuvânt în plen. Pentru început redăm, pentru aleșii buzoienilor, în cifre, aceste criterii de apreciere a activității parlamentare, din momentul debutului actualei legislaturi și până în prezent.

Județul Buzău are, în prezent, un număr de șapte deputați aleși în decembrie 2020: Marcel Ciolacu, Andi Cristea, Laurențiu Țepeluș și Romeo Lungu (toți apar­ținând Partidului Social Democrat), Gabriel Avrămescu (Partidul Național Liberal), Emanuel Ungureanu (Uniunea Salvați România) și Nicolae Roman (Alianța pentru Unirea Românilor).

  • Marcel Ciolacu – preșe­dinte al Camerei Deputaților, membru al Comisiei pentru afaceri europene și al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO – are la activ, până în acest moment, un număr de 13 inițiative le­gislative și a vorbit în plen o oră și 53 de minute.
  • Andi Cristea – vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă și membru al celei pentru afaceri europene – a semnat, până în prezent, un număr de 34 inițiative legislative, a adresat membrilor Executivului 14 întrebări și interpelări și a vorbit în plen 21 de minute.
  • Laurențiu Țepeluș – se­cretar al Comisiei pentru învățământ – figurează, pe site-ul Camerei Deputa­ților, cu 35 inițiative legislative, cu opt întrebări și interpelări adresate membrilor Executivului și cu 27 de minute luări de cuvânt în plen.
  • Romeo Lungu – membru al comisiilor pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și în cea pentru tineret și sport – are la activ, până în acest moment, un număr de 39 de inițiative legislative, a adresat 11 întrebări și interpelări și a vorbit în plen 15 minute.
  • Gabriel Avrămescu – vicepreședinte al comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și membru în cea pentru tineret și sport -, apare pe site-ul Camerei Deputa­ților, până în prezent, cu 33 de inițiative legislative, 12 întrebări și interpelări adresate membrilor Executivului și a vorbit timp de 20 de minute.
  • Emanuel Ungureanu – membru al comisiilor pentru sănătate și familie și în cea pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați – este contabilizat cu un număr de 51 inițiative legislative, a adresat 118 întrebări și interpelări membrilor Executivului și a vorbit 16 minute în plen.
  • Nicolae Roman – secretar al Comisiei pentru cerce­tarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, membru în cea pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și în Comisia parlamentară specială de control al activității Serviciului de Informații Externe – a semnat, până în prezent, un număr de 29 inițiative legislative, a adresat membrilor Executivului 44 întrebări și interpelări și a vorbit în plen o oră și nouă minute.

Articole similare