luni, 25 mai 2020

Ce au spus liderii PSD Buzău la conferinţa în care primarul Toma a fost ales şef al social-democraţilor din municipiu

Primarul Constantin Toma a fost ales, miercuri seară, preşedinte al organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat, structură politică pe care a condus-o, cu caracter interimar, din anul 2016. Organizaţia municipală a Partidului Social Democrat a rămas fără preşedinte ales în septembrie 2015, din momentul în care liderul acesteia, de­putatul Marcel Ciolacu, a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene.

Conferinţa municipală, care s-a desfăşurat în Sala Mare a Consiliului Judeţean, a fost una fără surprize, atât timp cât pe fiecare dintre funcţiile puse la bătaie a existat câte un singur candidat. Au fost invitaţi preşedintele organizaţiei judeţene PSD, deputatul Marcel Ciolacu, toţi ceilalţi parlamentari social-democraţi buzoieni, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, precum şi primarii din Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, respectiv Nehoiu, Ionuţ Milea.

Vicele Apostu îl secondează pe Toma şi la partid  

Noul preşedinte al social-democraţilor din municipiul Buzău, Constantin Toma, va fi secondat, ca şi la Primărie, de viceprimarul Ionuţ Apostu, care a fost ales preşedinte executiv al organizaţiei. Funcţiile de vicepreşedinte au fost adjudecate de senatorul Lucian Romaşcanu, deputatul Sebastian Radu, consilierul local Laurenţiu Ţepeluş, director adjunct al Colegiului Naţional „B.P.Hasdeu”, Ionuţ Oprea, director ge­ne­ral al Soufflet Malţ, Simona Săvulescu, director tehnic al Companiei de Apă, Gică Toader, director Trans Bus, inspectorii şcolari generali adjuncţi Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, precum şi consilierul local Alexandru Dunel. De asemenea, secretar executiv al organizaţiei va fi Daniel Lambru, iar trezorier a fost ales Aurel Gubandru.

Au fost aleşi, de asemenea, şi membrii Biroului Permanent al organizaţiei municipale PSD: Daniel August, Ionel Banu, Silviu Nicoară, Eugeniu Pălici, Daniela Vornicu, Răzvan Dedu, Florin Artene, Ion Cazan, Oana Ramona Cătălina Gheorghiu, ­Ghe­orghe Cojocaru şi Vasile Murguleţ. Din această structură colectivă de conducere fac parte, de drept, Valentin Marian Dragu (din partea organizaţiei de tineret), Otilia Trifan (din partea organizaţiei de femei), Gheorghe Boloangă (din partea organizaţiei de seniori), Sorin Iulian Lazăr (din partea Ligii Aleşilor Locali) şi Mircea Şendruc (din partea PES Activists).

Invitat la lucrările conferinţei municipale, liderul organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a remarcat faptul că, după doi ani de la alegeri, judeţul Buzău este unul dintre puţinele din ţară care au depăşit oferta electorală atât a primarului, cât şi a preşedintelui Consiliului Judeţean: ,,Astăzi ne aflăm la doi ani de la alegerile locale, după ce dumneavoastră aţi făcut echipă cu domnul primar Toma, pentru a-şi aşeza lucrurile în Primărie; după doi ani pot să spun cu convingere că a început să aşeze lucrurile şi în municipiul Buzău. Eu ştiu oferta electorală, atât a dânsului, cât şi a preşedintelui Consiliului Judeţean. Ţin să vă anunţ că suntem printre puţinele judeţe care au depăşit demult ofertele electorale, şi acest lucru la numai doi ani de mandat. Cred că a venit timpul ca acest interimat să se încheie, cred că a venit timpul ca primarul Constantin Toma – care între timp nu numai că a fost ales de către buzoieni, dar a şi confirmat ca şi primar al buzoienilor – să vină în faţa dumneavoastră cu o echipă, să îşi asume nu numai soarta municipiului Buzău, ci şi soarta organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: ,,PSD trebuie să fie un partid deschis, şi la venire, şi la plecare”

Acesta a subliniat faptul că organizaţiile social-democrate din judeţ trebuie să ţină pasul cu vremurile, să schimbe generaţiile de politicieni şi că fiecare deţinător al unei funcţii politice trebuie să ştie când a venit momentul să facă un pas înapoi. În ceea ce îl priveşte, Ciolacu şi-a rei­terat promisiunea de a nu sta mai mult de două mandate la conducerea organizaţiei judeţene: ,,La început avea dânsul o vorbă, cred că o mai are şi acum: <Înainte de a fi pesedist, sunt buzoian>. Cred că prima oară, alături de mine, la o conferinţă de presă, a spus-o; la început nu am perceput-o în întregul său, dar să ştiţi că aşa este. Înainte de a fi pesedişti, suntem buzoieni. Suntem o organizaţie unită, echilibrată, nu au fost niciodată, în aceşti doi ani, excese de îngâmfare, de supraplin personal; dimpotrivă, cred că aceasta este nota şi aceasta este diferenţa pe care o facem între organizaţia PSD Buzău şi alte organizaţii PSD din ţară. Este normal să fiu mândru că sunt preşedintele uneia dintre cele mai puternice organizaţii PSD din ţară, cu bunele şi relele ei, cu problemele care decurg din acest lucru; este normal că sunt orgolii, depinde ce cale vrei să alegi, să lucrezi cu oameni foarte uşor de manevrat sau să aduci în organizaţie oameni care pot face bine municipiului şi judeţului Buzău. Am văzut şi logoul domnului primar, <Buzăul – oraş deschis>, cred că şi PSD trebuie să fie un partid deschis, atât la venire, cât şi la plecare, dar, cu adevărat, cea mai importantă organizaţie a Partidului Social Democrat, organizaţia municipală, trebuie să fie o organizaţie deschisă. Trebuie să se schimbe generaţiile, trebuie să le dăm încredere oamenilor să vină alături de noi; din patru în patru ani se schimbă manualul de campanie electorală, nu mai păcălim pe nimeni, nu se mai umblă cu sacoşa, oamenii trebuie să aibă încredere în tine, trebuie să insufli această încredere. Când intri în politică trebuie să ai multe calităţi, iar principala – le spuneam celor tineri – este să fii răbdător. Dar şi când ajungi preşe­dinte al unei organizaţii, trebuie să înţelegi şi să simţi întotdeauna momentul în care trebuie să faci un pas înapoi, în cazul în care nu mai eşti capabil sau nu mai eşti credibil pentru populaţie, ca organizaţia să aibă încredere în tine şi în Partidul Social Democrat. Nu fac aluzie la nimeni dar, în primul an după ce am fost ales preşedinte, veneau binevoitorii şi îmi spuneau că mă va lucra Neagu; le-a trecut cu Neagu şi după un an de zile au venit şi mi-au spus că mă va lucra Toma. Le-a trecut şi de Toma acum; eu sunt liniştit, bine că nu a vrut vreun prost să îmi ia locul. Eu în schimb vă promit că voi şti când va trebui să fac pasul înapoi, am şi promis că nu voi sta mai mult de două mandate în fruntea organizaţiei jude­ţene; aşa am considerat eu că este corect”, a spus ­de­putatul Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat buzoian a remarcat şi faptul că municipiul şi judeţul Buzău cunosc un ritm fără precedent al investiţiilor, coroborat cu o disciplină financiară deosebită: ,,Eu vă mulţumesc încă o dată că aţi avut încredere în mine când l-am propus pe domnul primar Constantin Toma, sunt ferm convins că Buzăul va arăta altfel; Buzăul este un oraş european, judeţul Buzău este un judeţ european. Trebuie ca şi noi să ridicăm şi municipiul şi judeţul la acelaşi nivel european pe care şi-l doresc buzoienii. Nu au existat niciodată atâtea investiţii câte există în acest moment, finalizate, în derulare sau în licitaţii, în judeţul Buzău şi în municipiul Buzău, atât din fonduri europene, cât şi guvernamentale, dar şi din bugetele proprii. La biroul de la Bucureşti am o hartă a judeţului, cu drumurile care se fac acum; vreau să vă spun că până acum nu am văzut o gestionare a bugetului propriu mai bună decât o văd acum, atât în municipiul Buzău, cât şi în judeţul Buzău, la Consiliul Judeţean. Nu a existat până acum o disciplină financiară cum este în acest moment în judeţul şi în municipiul Buzău. Este un adevăr, trebuie susţinut şi trebuie respectat”, a mai spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu.

Neagu: ,,În ultimii doi ani au venit investiţii la Buzău cum nu au fost niciodată”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a susţinut că organizaţia social-democrată buzoiană ar fi cea mai puternică din ţară. El l-a felicitat pe preşedintele proaspăt ales şi a dat asigurări că la nivelul conducerii PSD Buzău nu există nici un fel de conflict. „Vreau să îl contrazic pe domnul Ciolacu, care a afirmat că organizaţia buzoiană a PSD este printre cele mai puternice din ţară. Este practic cea mai puternică şi ştiu ce spun; şi, indiferent de ceea ce se spune, de zvonistică şi de alte nuanţe, indiferent de părerile pe care le-am avut, PSD este un partid viu unde poţi să te exprimi liber şi când o decizie se ia prin vot, indiferent de părerile pe care le-am avut fiecare, o ducem la îndeplinire. Nu facem altceva în fiecare zi decât să încercăm, prin ceea ce facem, să facem un pic mai bine pentru cetăţean. Că mai greşim uneori, este omeneşte şi doar cine nu munceşte nu greşeşte. Judeţul Buzău este într-o profundă transformare şi în ultimii doi ani au venit investiţii la Buzău cum nu au fost niciodată. Şi ca să ­eli­minăm zvonistica nu există absolut nici un conflict în interiorul organizaţiei şi chiar dacă au fost păreri diferite ele au fost discutate şi au fost reglate şi îmi pare rău pentru adversarii politici, dar în primul rând suntem buzoieni şi apoi suntem ceea ce suntem. Felicitări şi sper ca şi peste doi ani să avem realizări cel puţin ca şi acum, să avem cu ce ne prezenta în alegeri, să vorbim mai puţin şi faptele noastre să vorbească pentru noi”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Primarul Constantin Toma a ales să vorbească puţin înainte de vot, prezentând, în schimb, filmul de bilanţ al celor doi ani care au trecut din momentul în care a preluat cea mai înaltă funcţie din Palatul Comunal.
,,Mulţumesc domnului preşedinte Marcel Ciolacu; recunosc sincer, după doi ani de zile, că la acea vreme nici nu m-aş fi propus şi nici nu m-aş fi ales. Dar a existat propunerea şi… hai să încercăm! Chestiunea aceasta m-a obligat foarte mult şi mă obligă în continuare şi îmi place să cred că, încet-încet, lucrurile se schimbă şi că după doi ani am început să redăm speranţa buzoienilor că putem fi, într-a­devăr, un oraş de top, un oraş atractiv, un oraş frumos, în care merită să trăieşti şi, de ce nu, la un moment dat chiar să fii mândru de el”, a spus Toma, care, după vot, şi-a exprimat speranţa că social-demo­craţii buzoieni îl vor sprijini, la toate nivelurile,  pentru a face Buzăul să conteze pe harta României: „Echipa aleasă azi este o echipă la care am participat. Avem oameni de afaceri importanţi, chiar din multina­ţionale, avem medici, foşti ofiţeri, din mediul cultural, manageri… E un lucru extraordinar şi sper să putem schimba multe lucruri împreună. Nu e uşor să fii implicat cu mulţi oameni, dar fără a avea o echipă nu poţi realiza absolut nimic. Ne ajută şi parlamentarii, domnul Ciolacu mi-a des­chis multe drumuri şi lucrurile încep să meargă. Sper în câţiva ani şi poate, în viitorul mandat, să realizăm acel plan ambiţios pe care l-am făcut, astfel încât Buzăul să conteze pe harta României cum nu a fost până acum”, a spus primarul Constantin Toma.

7 COMENTARII

 1. Pe șefele ISJ care au devenit membre PSD le așteptăm și la PNL, dacă ajungem la guvernare. Deja le-am pregătit adeziunile, iar la momontul oportun așteptăm să vină să le semneze!

 2. Nu!! Primarul Toma nu va fura, de asta sunt sigur atâta timp cât Ionuț Aposol e lângă el. Eu cred că PSD-ul l-a pus pe el primar având o datorie mai veche ca fost senator. Nu va deveni baron local. are suficientă avere! Deocamdată, la doi ani de primar s-a dovedit doar ca om cu intenții bune și gospodar. Din păcate structrura administrativă pe care o guvrnează nu are idei, nu este creativă, nu se mișcă în așa fel ca cetățeanul, omul care circulă în oraș sau care vrea să se recreeze să prefere viața de oraș. Dopurile din circulația rutieră(să vedeți după ce încep școlile)nu se modifică. La podul de la Mărăcineni nervozitatea e maximă, iar o parcare modernă în centrul încă nu a apărut. Îi mai trebuie niște consilieri voluntari . Opinia publică e plictisită de politică și nu are înfățișarea că ar dori ceva mai mult. „e pâine, e de toate, e bine!”

  • Care structură administrativă! Cireada de polițiști comunitari care țin cu dinții de posturile înființate ilegal!

 3. Nu știu de ce am sentimentul că v-a băga primăria in faliment ,cu toate lucrurile bune pe care le face . Sunt multe firme pe care le-a deținut sau deține și sunt falimentare sau datoare cu foarte mulți bani.

  • Este aproape un non-sens să vorbești de faliment la unitățile administrativ teritoriale! Ele nu sunt societăți comerciale, nu funcționează după legea societăților comerciale, cu toate că pot lua credite, le pot rostogoli, iar în cazul nerefericit în care nu se mai pot împrumuta ca să-și achite ratele curente (nu mai vor băncile să finanțeze – de obicei ca metodă de șantaj) se poate interveni de la bugetul consolidat de stat. Similar, România funcționează, nu a intrat în faliment, cu toate că cheltuie cu 3% mai mult decât produce, faimosul deficit de 3% cu care ne scoate UE ochii an de an. România se împrumută zilnic aproximativ 17.000.000 euro adică în jur de 200 euro pe secundă.
   Creditul luat de băsescu în 2008 în numele statului român de la FMI-CE pentru a aduce pe piață firmelor străine finanțarea de care fuseseră private, în contextul crizei, de către mamele lor din Occident a fost un împrumut pentru alții, însă datoria publică a luat-o razna! Plata creditului este făcută de populație și firmele românești în calitate de contribuabili.
   Cât timp există contribuabili, nu se pune problema de faliment! Scopul principal al bancherilor este să facă profit, nu să te omoare! Că în România băncile fac cele mai consistente profituri, având în PNL cel mai vașnic apărător, asta-i altă discuție!

 4. „PSD trebuie să fie un partid deschis, și la venire, și la plecare.
  Să fie oare semnalul pentru debarcarea lui Liviu!
  A stat Tomiță interimar doi ani de zile și nu se mai putea aștepta încă un an în situația în care nimeni nu revendica funcția! Chiar acum era momentul! Vorba lu’ Neagu! Cea mai puternică organizație din țară. N-ar fi normal ca aceasta să preia ștafeta de la Teleorman!

 5. Pe Toma l-a prins „valul” la acest partid, acum merge bine si de multe ori imi ziceam ca seamana mai mult cu un Chirica decat cu un Oprisan. Sper sa fie tot asa si sa nu se spurce si sa ajunga vreuncareva „baron local”. Acest partid fetid, e posibil sa-l „bage in hora” si sa „dantuiasca” si sa-l copie pe Boscodeala, totul e posibil, Doamne fereste !.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!