ActualitateEducație

Ce activități se organizează la „Școala din Parc” în vacanța copiilor

În perioada 2-5 noiembrie, „Școala din Parc” propune copiilor din municipiul Buzău activități în Parcul Crâng, în zona Obelisc. Este vorba despre o ofertă educațională concepută pentru săptămâna de vacanță a copiilor din municipiul  Buzău. Acest eveniment special are ca scop oferirea unei experiențe educaționale și distractive pentru copii, încurajându-i să exploreze, să învețe și să se distreze în mijlocul naturii.

Proiectul este  finanțat de Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

„Scopul nostru este să oferim copiilor oportunități de învățare și dezvoltare în mediul natural, să îi inspirăm să fie curioși și creativi, și să îi încurajăm să îșipetreacă timpul în mod sănătos și educativ”, transmit organizatorii.

Pe lista de activități se află ateliere educaționale, ateliere de meșterit, ateliere de modelaj în lut, ateliere de reciclare și multe jocuri distractive.

Programul activităților este împărțit pe zile astfel:

  • joi, 2 noiembrie, vor fi organizate ateliere de „Mișcare în natură și multă voie bună”, „Art & Craft cu elemente naturale” și Jocuri distractive pe echipe;
  • vineri, 3 noiembrie, vor fi organizate ateliere de „Ghicitori și căutare de comori”, „RECICLart în parc” și un „Traseu cu obstacole”;
  • sâmbătă, 4 noiembrie, este programat atelier de confecționat „Brățări vesele din frunze și flori”, atelier de „Reciclare distractivă” și „Atelier îndemânatic”;
  • duminica este rezervată atelierului de „Mișcare, dans și voie bună” și de „Modelaj în lut”.

Ce se întâmplă în cadrul atelierelor la„ Școala din Parc”

Astfel, în cadrul atelierelor educaționale copiii vor avea ocazia de a participala ateliere interactive și educative care vor stimulacreativitatea și gândirea lor. Aceste ateliere vor acoperi o gamă variată de subiecte, de la știință și artă până la istorieși natură.

Se vor mai organiza jocuri și competițiiamuzante care vor pune la încercare abilitățile și imaginațiacopiilor.

Atelierele de meșterit crează copiilor oportunitatea de a crea lucrări manuale,  de a-și dezvolta abilitățile artistice, iar rezultatele creației lor le vor putea lua acasă.

Sunt și ateliere de reciclare în care copiii sunt îndemnați să fie ecologici; în aceste ateliere ei  vor învăța cum să transforme obiectele reciclabile în artă și obiecte utile.

Copiii vor experimenta și joaca cu lutul și vor avea ocazia să creeze forme și obiecte din lut sub îndrumarea experților.

Pe tot parcursul evenimentului, vor fi organizate activități distractive și jocuri în aer liber, pentru a asigura zâmbete și voie bună.

Proiectul Școala din Parc încurajează participarea copiilor de toate vârstele, iar intrarea este gratuită!Acest eveniment esteposibil datorită eforturilor voluntarilor noștri  cu care lucrează Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” dar  și a facilitatorilor înscriși în prioiect.

Proiectul „Școala din Parc” promovează educația în aer liber șiactivitățile creative pentru copii.

Pentru mai multe informații despre eveniment și Proiectul „Școala din Parc”, cei interesați pot vizita pagina de Facebook: „ȘCOALA DIN PARC BUZĂU”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker