sâmbătă, 30 mai 2020

Câți buzoieni confirmați cu COVID-19 au fost declarați vindecați

Câteva sute de persoane au ieșit din izolare în ultimele 24 de ore, astfel că astăzi, 3743 de persoane sunt izolate la domiciliu. De asemenea, 271 de persoane se află în carantină.

La nivelul județului Buzău, au fost confirmate până la această dată 12 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Dintre acestea, 5 s-au vindecat, au fost externate din spital și se află într-o perioadă de izolare de 14 zile, în care starea lor de sănătate este monitorizată de către medicul de familie. Imediat după confirmare, toți pacienții au fost transferați către Institutul „Matei Balș” și Spitalul ”Victor Babeș” din București, unde au primit tratamentul corespunzător. Vârsta persoanelor din județul Buzău testate pozitiv este cuprinsă între 17 și 73 de ani și facem mențiunea că toate acestea se aflau în carantină sau în izolare.

După confirmarea unui caz de infectare cu noul Coronavirus, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au declanșat anchete epidemiologice și au identificat contacții direcți. Aceștia au fost izolați la domiciliu sau au rămas în carantină timp de 14 zile. Conform algoritmului stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică, prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este: Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională;Contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate;Personal medico-sanitar simptomatic;Cazuri de pneumonie fără altă etiologie, din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele;Cazuri de SARI fără altă etiologie, din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele;Persoane instituţionalizate simptomatice;Pacienţi înainte de procedura de transplant (asimptomatici) şi donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare, informează Instituția Prefectului.

 

loading...
error: Content is protected !!