luni, 21 septembrie 2020

Câți buzoieni au învins în lupta cu SARS-CoV2, de la începutul pandemiei

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 39 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2, 12 pacienți fiind testați și diagnosticați la laboratoare private iar un pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 91 de ani. 6 sunt asistați de la Căminul de bătrâni din Costești.

Autoritățile vin și cu o veste bună. Numărul persoanelor vindecate de la începutul pandemiei a ajuns la 989, anunță DSP Buzău.

Din păcate, autoritățile sanitare buzoiene anunță două noi decese în rândul pacienților COVID 19, ajungând la un total de 43.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 78 de ani, testat la cerere într-un laborator privat de analize, internat după confirmare la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu o stare medie spre severă. Evoluția a fost nefavorabilă și a fost transferat pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați, unde a decedat. Comorbidități: insuficiență renală acută, hepatită reactivă nespecifică.

De asemenea, o pacientă în vârstă de 89 de ani din București s-a prezentat la Camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie medie- severă. Este confirmată pozitiv cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune, diabet, chist cerebral.

În acest moment, în carantină la domiciliu sunt 472 de persoane, iar 220 în izolare la domiciliu.

 

loading...
error: Content is protected !!