Actualitate

Câți buzoieni au avut nevoie în ultimul an de consiliere antidrog

Vineri, 20 ianuarie, la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ploiești, a avut loc prezentarea Raportului de evaluare a activităţilor desfăşurate în anul 2022.

CRPECA Ploiești – din care fac parte centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău, Prahova și Dâmbovița – are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru respectivele judeţe.

Pe întreg parcursul anului 2022, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ploiești a realizat activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri de formare în domeniul drogurilor, precum şi activităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri. Astfel, CRPECA Ploiești a desfășurat, în anul 2022, 248 de activități de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate și 671 de activități punctuale de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, de care au beneficiat 33.451 de persoane.

58 beneficiari la nivelul județului Buzău

În cursul anului 2022, la nivelul CRPECA Ploiești au fost înregistrați 162 de beneficiari – 67 la nivelul județului Prahova, 37 în Dâmbovița și 58 în Buzău -, cărora li s-au oferit servicii de management de caz, evaluare și consiliere psihologică. Dintre aceștia, 144 de beneficiari au fost referiți de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, penitenciare, centre de reținere și arestare preventivă), iar 18 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă.

În anul 2022, pe componenta de formare, informare și diseminare de informații, au fost susținute de către specialiștii CRPECA Ploiești 5 sesiuni de formare, având 150 beneficiari şi 83 sesiuni de informare, având 3.682 de beneficiari: polițiști, jandarmi, polițiști de penitenciare, cadre didactice, personal DGASPC.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ploiești pentru perioada următoare privesc iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile în activitățile specifice.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker