Administrație

Câți bani vor primi elevii care au obținut media 10,00 la examenele naționale

Consiliul Județean Buzău anunță că elevii care au obținut anul acesta media 10,00 la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat, vor fi răsplătiți pentru reușita lor cu o sumă de bani, acordată de instituție. În proiectul de hotărâre, ce va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 28 iulie, se menționează că fiecărui elev îi va reveni suma de 3.500 lei, pentru recunoașterea performanței școlare.

„Se aprobă acordarea de premii de excelență elevilor care au obținut media 10 la Examenele Naționale de Evaluare și, respectiv, Bacalaureat – sesiunea 2022 prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Stimulentul financiar (…) este de 3.500 lei net/elev și se acordă în numerar. Consiliul Județean Buzău are deja o tradiție în a recunoaște performanța școlară și în a o premia”, se arată în proiectul de hotărâre.

Nouă absolvenți de clasa a VIII-a au obținut anul acesta media 10,00 la Evaluarea Națională. Ei provin de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (2), Școala Gimnazială „Aviator Mircea T. Bădulescu” (2), Școala Gimnazială nr. 11 (2), Școala Gimnazială nr. 1 Rm. Sărat (2) și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”. Cei patru absolvenți care au obținut media 10,00 la Bacalaureat provin cu toții de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”.

Nu doar elevii cu media 10,00 vor fi răsplătiți, ci un premiu special, în valoare de 3.000 lei, va fi acordat unui elev aflat în sistemul județean de protecție a copilului, care a avut rezultate foarte bune la învățătură, obținând media 9,60 la Bacalaureat. În plus, și elevii olimpici vor fi premiați de către Consiliul Județean, de îndată ce rezultatele acestora vor fi centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean.

„La inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, vă propun acordarea unui premiu special unui tânăr aflat în sistemul județean de protecție a copilului din anul 2004 care a obținut la examenul de Bacalaureat media de 9,60, dar și medii anuale peste 9,60 la Colegiul Pedagogic «Spiru C. Haret» Buzău. De asemenea, vă informez că după ce vom avea situația finală a rezultatelor la olimpiadele naționale și internaționale comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, vom acorda premii speciale și acestor elevi”, se mai arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker