Actualitate

Cât plătește Buzăul pentru luminițele din acest an

Primăriile din România au făcut anul acesta achiziții publice pentru luminițele de Crăciun de circa 26 milioane lei, fără TVA. Majoritatea banilor, 17,6 milioane lei fără TVA, merg pe contracte date prin achiziții directe, scrie HotNews.

Constanța plătește cel mai mult pentru luminițele de Crăciun din acest an, în jur de 2,4 milioane lei fără TVA, în timp ce la Iași și Cluj-Napoca primăriile plătesc aproximativ 1,3 milioane lei cu TVA pentru închiriere și montaj. Firma care se ocupă de luminițele din Constanța este RC Energo Install. Luminițele sunt puse în centrul istoric, pe marile bulevarde și în parcuri.

În București, Primăria Capitalei folosește luminițele vechi, dar montarea și demontarea lor costă peste 1 milion de lei. În București pun și Primăriile de Sector propriile luminițe. Dar aceștia nu sunt toți banii care merg pe luminițe.

La Buzău anul acesta cele mai multe luminițe sunt în Parcul Crâng, acolo unde se organizează și Târgul de Crăciun. Dar în Buzău se regăsesc luminițe și pe marile bulevarde. Primăria Municipiului Buzău plătește aproape un milion de lei pentru închirierea luminițelor de Crăciun, iar banii ajung la RC Energo Install, potrivit informațiilor din SEAP. De asemenea, în acești bani este inclus atât montatul, cât și demontatul luminițelor.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker