Administrație

Cartier nou de blocuri la ieșirea din Buzău

Consilierii municipali buzoieni au aprobat recent Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care vizează transformarea unei vaste zone din oraș într-un nou cartier rezidențial modern. Proiectul ambițios va fi realizat de firma Home Development SRL, al cărei administrator este un cetățean american pe nume Matthew Proskine.

Noul cartier va include blocuri de locuințe cu 4, 6 și 8 etaje, amplasate pe un teren viran situat pe partea dreaptă a Bulevardului Unirii, în direcția podului Mărăcineni, după Aurora Mall, SIRA și benzinăria Mall. Acest teren, în prezent mărginit de benzinărie și de un drum puțin circulat, va fi transformat într-o zonă rezidențială atractivă și modernă.

Proiectul prevede împărțirea terenului în cinci loturi distincte. Primul lot, situat în stânga, va fi dedicat spațiilor comerciale și va include o parcare generoasă. Celelalte patru loturi vor fi destinate construcției de blocuri, spații verzi, parcări, trotuare și alei, creând astfel un mediu urban bine structurat și prietenos cu locuitorii. În colțul din dreapta terenului vizat de PUZ, se află câteva construcții abandonate care au aparținut Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare în Legumicultură; acestea vor fi demolate pentru a face loc noilor dezvoltări.

Firma responsabilă de acest proiect, Home Development SRL, are în plan să dezvolte întregul teren situat vizavi de cartierul Orizont, unde în prezent se află doar magazinul LIDL. Cu toate acestea, conform datelor de pe listafirme.ro, Home Development SRL nu a avut niciodată angajați, iar cifra de afaceri a fost zero. Administratorul companiei este Matthew Proskine, iar asociat și beneficiar este Naila Lucia Proskine, cu cetățenie română.

Transformarea acestei zone într-un cartier modern de blocuri reprezintă o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea urbană a orașului Buzău. Proiectul are potențialul de a atrage noi locuitori și investiții, contribuind astfel la  revitalizarea economică și socială a zonei.

Articole similare