miercuri, 28 octombrie 2020

Care sunt cele mai bune şi cele mai slabe licee din judeţ / Hasdeul, locul 5 pe ţară în topul admiterii

Colegiul Naţional ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu” se află pe locul al cincilea pe ţară în topul celor mai mari medii de admitere din anul acesta. Rezultatele repartizării computerizate a elevilor la liceu, publicate luni de Ministerul Educaţiei, arată că media ultimului admis la ,,Hasdeu”, la specializarea Matematică-Informatică bilingv Engleză, este 9,78.

Colegiul Naţional “B.P. Hasdeu” este suclasat de Colegiul Naţional ,,Sfântul Sava” Bucureşti, cu 9,91 la specializarea Matematică-Informatică bilingv Engleză, de Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa, cu  9,85 la specializarea Matematică-Informatică bilingv Engleză, de Colegiul Naţional ,,Fraţii Buzeşti” Craiova, cu  9,85 la specializarea Ştiinţe ale Naturii (28 de locuri) şi, din nou, de Colegiul Naţional ,,Sfântul Sava” Bucureşti, cu 9,84 la specializarea Ştiinţe ale Naturii.

De altfel, Colegiul Naţional ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu” conduce în ierarhia judeţului Buzău la toate profilele: 9,42 la Matematică-Informatică, 9,31 la Ştiinţe ale Naturii, 9,15 la Ştiinţe Sociale, 8,95 la Filologie şi 8,79 la Filologie bilingv Engleză.

Urmează în clasament Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”, cu 8,72 la Ştiinţe Sociale, 8,61 la Matematică-Informatică, 8,35 la Ştiinţe ale Naturii, 8,33 la Filologie şi 8,23 la Filologie bilingv Engleză.

Pe locul al treilea se află Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret”, cu 8,20 la Ştiinţe Sociale şi 7,94 la Filologie.

Urmează în clasament profilul Matematică-Informatică al Colegiului Naţional “Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat, cu 7,82 ultima medie de admitere, şi profilul Matematică-Informatică al Liceului teoretic ,,Radu Vlădescu” Pătârlagele, cu 7,66.

Unde au ajuns cei mai slabi elevi din judeţ

La polul opus, pe ultimul loc pe judeţ ca medie de admitere se află profilul Resurse naturale şi protecţia mediului (specializarea Agricultură) de la Colegiul Agricol “Dr. Constantin Anghelescu”, cu 2,19. Acesta este urmat de profilul Turism şi alimentaţie de la Liceul Tehnologic de Meserii şi Servicii, cu 3,04, profilul Turism şi alimentaţie de la Liceul Tehnologic Lopătari, cu 3,19, profilul Mecanică de la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu”, cu 3,29, şi Resurse naturale şi protecţia mediului (specializarea Industrie Alimentară) de la Colegiul Agricol ,,Dr. Constantin Anghelescu”, cu 3,46.

Sunt 22 de profiluri şi specializări de la liceele din judeţ la care s-a intrat cu medii sub 5,00, iar profilul care s-a situat ,,primul deasupra liniei” este Tehnic (specializarea Electronică şi Automatizări)  de la Liceul Tehnologic “Grigore C. Moisil”, cu 5,11.

loading...
error: Content is protected !!