sâmbătă, 06 iunie 2020

Care sunt avantajele reciclării? (I)

Pentru a împiedica poluarea mediului înconjurător prin aruncarea la întîmplare a ambalajelor greu degradabile ori nedegradabile, este necesară colectarea selectivă în scopul reciclării lor; în acest fel, se estompează eliminarea lor prin depozitare ori eliberarea lor în natură. Reciclarea constă în recuperarea și prelucrarea materialelor deja folosite, pentru a face posibilă refolosirea lor. Ținând cont de caracterul limitat al resurselor naturale, reciclarea deșeurilor prezintă atât avantaje ecologice, înlăturând poluarea mediului, cât și avantaje economice, prin economisirea de materii prime și energie. Deșeurile se pot valorifica fie integral, fie parțial, dar într-un procent important.

Iată care sunt câteva dintre avantajele reciclării deșeurilor de ambalaje:

• Prin reciclarea sticlei are loc reducerea cu 20% a consumului de energie, cu 10% a consumului de combustibil, cu 50% a costurilor pentru materiile prime din care se fabrică aceasta (nisip de cuarț, piatră de var, carbonat de sodiu etc.) și, de asemenea, se reduc emisiile de gaze nocive din atmosferă. Este important de știut că sticla se poate recicla la infinit.

•  Prin reciclarea unei tone de hârtie sunt salvați de la tăiere 17 copaci. De asemenea, o fabrică producătoare de hârtie folosește cu 40% la sută energie, dacă utilizează hârtie reciclabilă decât fibră nouă.

•  Prin reciclarea ambalajelor din plastic se economisesc resursele de petrol, producția de plastic, utilizând 8% din producția de petrol a globului. (Va urma)

Campanie a SC INTERSEMAT SRL în colaborare cu Primăria Buzău, cu scopul educării populației în sprijinul colectării selective a ambalajelor

loading...
error: Content is protected !!