sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Care este programul de funcționare al Primăriei Buzău

Primăria Buzău ia noi măsuri anticoronavirus , care constau pe de o parte în crearea de alternative pentru rezolvarea  de acasă a unor probleme pe care ei le au la serviciile din  cadrul instituției, iar pe de altă parte prin menținerea valabilității documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență. Pentru o bună informare, Primăria a lansat și un Portal Servicii Electronice, aflat, de asemenea,la dispoziția cetățenilor. De asemenea, Primăria pune la dispoziția persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani telefoane unde pot solicita sprijin. Mai mult, Primăria Buzău face apel și la cetățenii care cunosc cazuri de persoane vârstnice care se găsesc în dificultate să anunțe autoritățile: „Potrivit art. 14 din Decretul prezidențial privind instituirea stării de urgență :< Se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență>. Pentru luarea în evidență a cetățenilor peste 65 de ani care locuiesc singuri, fără susținători sau altă formă de ajutor, rugăm să fie apelate telefoanele: 0238-955 ( non-stop) sau 0238-710329 ( în intervalul orar 8:30-16:30 de luni până vineri)  pentru a comunica datele de identificare în vederea  sprijinirii acestora și limitării expunerii lor în afara locuinței. Totodată, rugăm orice persoană care cunoaște astfel de situații să anunțe la numerele de mai sus”, transmite printr-un comunicat Primăria Buzău.

Care servicii ale Primăriei rămân deschise publicului

În contextul Ordonanței militare nr. 2 din 21.03.2020 prin care se recomandă limitarea deplasării persoanelor, Primăria municipiului Buzău își închide programul de lucru cu publicul direct în spațiile instituției, cu următoarele excepții: Starea Civilă, între orele 10.00 -12.00 și Direcția de Evidență Persoanei, între orele  10.00- 12.00.

Se recomandă utilizarea mijloacelor de comunicare electronice

Pentru celelalte servicii se recomandă utilizarea celorlalte mijloacelor de comunicare electronice, după cum urmează:transmiterea on-line de cereri sau solicitări (inclusiv anexarea de documente), la adresele de e-mail: [email protected], [email protected]  – pentru cereri specifice Direcției Economice, precum și prin poștă.Plata taxelor și impozitelor prin utilizarea  mijloacelor on-line de plată prin:site-ul național  www.ghiseul.ro; site-ul primăriei  www.primariabuzau.ro – Ghișeu electronic (doar după ce s-au obținut date de autentificare de la primărie).

Se pot efectua plăți ale taxelor și impozitelor locale la toate sediile poștale de pe raza municipiului Buzău.

Portal Servicii Electronice, la dispoziția cetățenilor

Începând cu 23.03.2020, Primăria Buzău pune la dispoziția cetățenilor ”PORTAL SERVICII ELECTRONICE” ce poate fi accesat prin site-ul www.primariabuzau.ro, pentru depunerea de solicitări pentru: Petiții și sesizări online, Certificat de urbanism, Certificat de Urbanism pentru dezlipire, aplipire imobile, inscriere servitude, Certificat de Urbanism pentru Extindere si Bransamente la Retele Edilitare, Certificate de Urbanism de Informare (Reglementari Urbanistice), AC Autorizație de construire, Cerere eliberare certificat de atestare fiscală pentru persoane fizice, Cerere eliberare certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice, Cerere eliberare situatie fiscala – Executori judecatoresti, Cerere eliberare certificat fiscal – Notari.

Numerele de telefon ale serviciilor din Primărie

Totodată, pentru relații suplimentare privind documentele ce trebuie anexate la trimiterile on-line, vă punem la dispoziție numerele de telefon ale serviciilor de specialitate:

loading...
error: Content is protected !!