luni, 01 martie 2021

Care este afacerea buzoiană care duduie în pandemie

În pandemie, cererea de aparate de salinizare a aerului pentru afecțiunile respiratorii  produse de o fabrică din Buzău s-a triplat, iar producția de aparate a crescut de la 4.000 la 8.000 de produse în fiecare lună. Inventatorul aparatelor, Constantin Pascu, spune într-un comunicat că va extinde linia de producție. „Vân­zările Salin s-au dezvoltat treptat, în ultimele două decenii. Datorită cererii masive din ultimele luni, am dublat capacitatea de producție și vom continua să o creștem, până la final de an (n.r., finalul ­anului 2020). În funcție de evoluția pieței, vom vedea anul viitor (n.r., 2021), dacă rămânem la 10.000 de aparate pe lună sau mergem chiar mai departe”, a spus Pascu, citat de revistabiz.ro

Salin, un brand 100% românesc,  a cucerit lumea cu aparatele ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin.

Pe fondul pandemiei, în ultimele șase luni cererea pentru dispozitivele Salin s-a triplat, având în vedere că aparatele sunt brevetate și medaliate pentru că susțin și tratează infecțiile respiratorii.

În 2020, cifra de afaceri a firmei se situa undeva  la 1,5 milioane euro.

Salin este o poveste de succes care  începe în anii ’95, când  inginerul Pascu a lucrat la o serie de amenajări de fântâni arteziene de interior care să imite structuri calcaroase similare cu unele văzute în Turcia, la Pamukkale, la vremea respectivă.

Produsele Salin sunt mai populare în afara României decât în țară. Aproape 80% din cifra de afaceri a companiei provine din exporturi în state precum Marea Britanie, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel, Japonia și nu numai. Majoritatea vân­zărilor sunt online, dar firma are și distribuitori ȋn străinătate.

loading...
error: Content is protected !!