joi, 22 octombrie 2020

Când va fi gata podul de la Vadu Paşii

Podul de la Vadu Paşii ar putea fi redeschis până la sfârşitul acestui an. Termenul de finalizare a lucrărilor este finalul toamnei, însă preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a precizat că executantul este condiţionat şi de vreme.

Viaţa locuitorilor din zona Vadu Paşii va fi astfel mult uşurată. Termenul de finalizare a fost prelungit, pentru că lucrările pe şantier au întâmpinat tot felul de piedici. O primă problemă a apărut atunci când o viitură puternică pe râul Buzău a distrus organizarea de şantier.

Lucrările de construcţie a podului din localitatea Vadu Paşii, amplasat lângă cel vechi de cale ferată, proiectat de Anghel Saligny, au început ­apro­ximativ acum trei ani. Podul de la Vadu Paşii, un obiectiv deosebit de important, nu doar pentru locuitorii din zonă, ci şi pentru cei aflaţi în tranzit prin judeţul Buzău, costă aproximativ 6 milioane de euro. Investiţia este finanţată cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la Ministerul Dezvoltării. Lucrarea este executată de un consorţiu ce are în componenţă societatea SC Integral SA Buzău.

loading...
error: Content is protected !!