sâmbătă, 27 februarie 2021

Când se aştepta începerea lucrărilor / Se schimbă sursa de finanţare pentru DJ 203K Mărăcineni-Podu Muncii

La loc comanda! Decizie de ultim moment luată la nivelul Consiliului Judeţean Buzău, în momentul când se aştepta să înceapă lucrările de reabilitare a DJ203K, tronsonul Mărăcineni-Podu Muncii.

Consiliul Judeţean Buzău intenţionează să promoveze spre finanţare acest proiect,  care a primit ok-ul pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Apel de proiecte nefinalizate POR 2018/6/6.1/ 5. În cadrul acestui apel de proiecte sunt eligibile proiectele cu contracte de lucrări semnate şi nefinalizate, inclusiv proiecte demarate de către unităţile administrativ-teritoriale cu finanţare din surse proprii sau din alte surse de finanţare, la nivelul Consiliului Judeţean Buzău, în această situaţie fiind şi proiectul „Modernizare DJ 203K, km. 38+000 – 75+000, Mărăcineni – Podu Muncii, Judeţul Buzău“.

Un proiect de hotărâre în acest sens, ce vizează şi semnarea unor acorduri de parteneriat cu primăriile comunelor Mărăcineni, Săpoca, Cernăteşti şi Beceni, traversate de DJ 203K, va fi luat în discuţie şi supus aprobării în şedinţa de îndată a Consiliului Judeţean, convocat pentru astăzi.

Potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre, după semnarea contractului de finanţare europeană nerambursabilă, se vor face demersuri ca sumele alocate iniţial din Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru acest proiect să fie redirecţionate pentru alte obiective de investiţii pentru care nu există finanţare în prezent. De asemenea, acordul de parteneriat cu comunele este iniţiat având în vedere că prezentul proiect include amenajarea, celor 249 drumuri ­la­terale cu care se intersectează tronsonul de drum judeţean, drumuri laterale cu statut de drumuri comunale aflate în proprietatea comunelor menţionate.

Partenerii în proiect, deşi nu contribuie financiar la executarea lucrărilor, vor avea însă o serie de obligaţii, cum ar fi să întreţină şanţurile, rigolele, podeţele, plantaţiile, trotuarele, căile pietonale sau altele asemenea pe sectoarele de drumuri publice care traversează localitatea, iar, în cazul unui prejudiciu, partenerul din vina căruia a fost cauzat prejudiciul răspunde solidar cu liderul de proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 79.189.724,42 lei, ­va­loarea nerambursabilă solicitată fiind de 75.361.486,57 lei.

Pe toată lungimea tronsonului de drum ce urmează să fie reabilitări sunt prevăzute lucrări menite să modernizeze calea de rulare şi zonele adiacente, prin lăţirea părţii carosabile şi construirea unor piste pentru biciclete. Pentru asigurarea colectării apelor pluviale de pe zona drumului, au fost proiectate şanţuri din beton cu lăţimea de 1,60 m sau rigole carosabile cu lăţimea de 1,00 m, acolo unde terenul permite şi în funcţie de distanţa între proprietăţi.

Lucrările vor fi executate de firma Viarom Construct, parte a grupului francez Eurovia / VINCI, desemnată câştigătoare în urma licitaţiei demarată în 2016.

1 COMENTARIU

  1. Cum poți fi atît de idiot să faci niște drumuri laterale care să afluieze cu un drum județean asfaltat pe vremea lui Ceaușescu și de atunci plombat și iar plombat de s-a ajuns să se plombeze plombele?Cele 18 milioane de euro de la UE au fost virate la partidul hoților de unde jegurile astea ordinare care ne-au furat de 30 de ani vor fura iarăși pentru ei și rubedeniile lor.Bineînțeles că UE își va recupera banii de la statul român(parcă am mai auzit undeva asta).Clasa politică din România este o adunătură de hoți ,de oamei care toată viața au mințit,cu un nivel de cultură scăzut,cu apucături de mitocani ,toți puși pe căpătuială,pe furat.Dacă am cere politicienilor din PSD ,PNL,USR PMP UDMR etc.să promoveze si să susțină în parlament o lege asemănătoare cu celebra lege 18 a controlului averilor dobîndite ilicit,care funcționa înainte de 1989 ar zice că sîntem nebuni.În concluzie,acum avem,îmi pare rău s-o spun,o clasă politică profund coruptă și fără vreo șansă de schimbare .Adevărat spunea Octavian Goga că sîntem ”o țară de secături…”

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!