sâmbătă, 04 iulie 2020

Campanie de donare de sânge în spitalele buzoiene

Luni, 4 iunie, începând cu ora 9, la Spitalul din Smeeni, echipa Centrului de Transfuzii Buzău a desfăşurat o campanie de donare de sânge. Au donat atât echipa medicală, cât şi cetăţenii, pentru că, acţiunea a fost promovată din timp, cu sprijinul directorilor de spitale.

,,Asemenea campanii au loc şi la spitalele din Rm. Sărat şi Nehoiu“, ne spune directorul Centrului de Transfuzii Buzău, Adriana Crăciun, care precizează că, prin sprijinul oferit de managerii acestor spitale, s-a reuşit chiar fidelizarea unor donatori.

,,Bineînţeles, că şi echipa Centrului de Transfuzii face un efort deosebit, deoarece efectuează multe deplasări în teritoriu pentru a ajunge în zonele respective la un interval de trei luni. Fără aceste deplasări, ale echipei Centrului de Transfuzii în teritoriu, situaţia ar fi una foarte grea, având în vedere că media donărilor a scăzut de la 61 în 2016 la 50 în 2017, respectiv 40 pe zi, în 2018“, mai spune Crăciun. ,,Prin deplasările pe care le efectuăm, venim în întâmpinarea donatorului. Oamenii de la Nehoiu, spre exemplu, sunt mai dispuşi să doneze dacă mergem acolo, pentru că apoi trebuie să se întoarcă la treburile lor şi pierd o zi pe drum”, a mai precizat directorul Centrului de Transfuzii Buzău. Este a doua campanie de donare de sînge desfăşurată la Spitalul din Smeeni, după cea din toamna anului trecut.

Directorul Centrului de Transfuzii spune că are în pregătire, pentru săptămâna viitoare, o campanie la Spitalul Săpoca. De asemenea, se doreşte realizarea unei compnii similare lucru şi la Spitalul Judeţean Buzău, urmând a se purta, discuţii în acest sens cu managerul instituţii.

Săptămâna trecută o astfel de campanie a avut loc la Spitalul din Râmnicu Sărat.

loading...
error: Content is protected !!