miercuri, 28 octombrie 2020

Camerele pentru rovinietă vor fi mutate la Poşta Câlnău

Veste mult aşteptată pentru buzoienii de pe Valea Slănicului. Cerută de ani buni atât de simpli cetăţeni cât şi de către firmele de transport persoane care au curse regulate spre Mărăcineni şi localităţile învecinate, mutarea camerelor video de suprave­ghe­re a traficului de pe podul peste râul Buzău se va face în curând, cel mai probabil la Poşta Câlnău.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-au dat acordul în acest sens, iar vineri, la Prefectură, subiectul a fost discutat de directorul Direcţiei de Mentenanţă Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNAIR, Florin Dascălu, cu reprezentanţii judeţului.

În acest fel, se rezolvă o doleanţă veche a şoferilor de pe Valea Slănicului. Aceştia din urmă erau obligaţi să achite taxa de drum pentru a putea traversa podul de la Mărăcineni, parte a unui drum naţional. Din cauza lipsei rovinietelor, mii de cetăţeni din localităţile de pe Valea Slănicului, mulţi dintre ei navetişti, au fost amendaţi. La fel şi firmele de trasport de călători. La un moment dat, instanţele buzoiene erau sufocate de numărul mare de sancţiuni contestate în Jus­tiţie.

Pentru a merge cu maşina din Buzău în comunele de pe Valea Slănicului, se traversează podul care desparte oraşul de prima comună, Mărăcineni. Tocmai pe acest pod au fost instalate în 2010 camere de citire a rovinietei iar de atunci mii de săteni au fost înregistraţi ca neavând achitată taxa de drum.

Ani la rând, soferii din Mărăcineni, dar şi din comunele vecine, au asaltat primăriile cu petiţii pentru a cere mutarea camerelor dincolo de localitate, însă soli­citările lor nu au avut vreun ecou la Bucureşti.

Din cauza camerelor de citire a rovinietei montate la podul peste râul Buzău, Judecătoria locală a avut pe rol mii de contestaţii ale ta­xei de drum, multe venite de la localnici din Mărăcineni şi celelalte comune de la munte. Camerele Companiei de Drumuri au făcut victime şi printre societăţile comerciale din zonă. Au depus contestaţii în instanţă firme de transport public local şi de extragere a balastului din râu, ale căror maşini trebuie să parcurgă acest pod. Mulţi şoferi şi-au scos numerele de înmatriculare sau le-au acoperit, însă unii s-au ales cu dosare penale din această cauză.

4 COMENTARII

  1. Scoatetile odata,ca va cacaiti ptr nite camere,zici ca mutati podul cu totul,n.am vazut asa cva,luatile dracu odata si ducetile,cat mai departe in mirtii lor de camere,avem de toate,camere ne mai trebuia,oameni de cacat.

  2. Cum se va proceda cu cei care circula pana la Pasta Calnau sau Potarnichesti, care nu trec de locul unde se vor amplasa camerele si cei care merg pana la Suditi, Zilisteanca, Zarnesti etc? Primii nu vor plati, iar ceilalti vor plati, chiar daca cu totii vor circula pe aceeasi categorie de drum (european). Nu mi se pare corect.

  3. Asta e o soluție de băgare a gunoiului sub preș. Soluția e finalizarea podului de la Vadu Pașii, prin care se va putea trece râul Buzău spre oraș fără a merge pe drumul național. Altfel, orice pod costă să fie construit și costă să fie întreținut, deci taxarea mi se pare ceva de bun simț.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!