joi, 22 octombrie 2020

Calificare la penaltyuri! Metalul, în turul 3 al Cupei României

• Metalul Buzău – CS Blejoi 2-2 (1-1; 2-2), 7-6 d.p.

Al doilea meci la rând cu suspans pentru Metalul! După victoria la limită de sâmbătă, din campionat, cu Rapid 2 Bucureşti, când doar ,,dubla” lui Bardaş a făcut diferenţa, spre finalul ­me­ciu­lui, echipa buzoiană a trăit cu sufletul la gură şi partida de marţi seară, cu prahovenii de la CS Blejoi, din turul 2 al Cupei României.

Faţă de meciul cu Rapid 2, antrenorul Vali Stan a păstrat doar patru titulari (Şt. Nedelcu, Ispir, S. Sava şi A. Pavel), dar în acelaşi spirit ofensiv. Însă, ca şi în disputa cu giuleştenii, oaspeţii au fost cei care au lovit pri­mii, Eusebio Ilie deschizând scorul în minutul 8, cu o ­exe­cuţie din apropiere.

Din fericire, Metalul a revenit rapid în joc şi după doar trei minute a restabilit egalitatea, după ce Andrei Pavel a trimis cu capul în plasă, din careul mic, cornerul executat perfect de Manea.

Cu o dominare totală, dar fără a pune în mare pericol poarta adversarilor, buzoienii au avut şansa să intre în avantaj la vestiare, dar balonul trimis din mijlocul careului de Alin Iacob a nimerit doar bara laterală (38). După pauză, Vali Stan a mutat prima dată în dreapta şi în centrul defensivei, apoi ceva mai târziu la mijloc şi în atac, unde a apărut Cătălin Bardaş, poate cel mai în formă jucător al Metalului în startul acestui sezon. Partea secundă a început cu emoţii mari la poarta lui Chiriţescu: Munteanu a lovit bara (49), iar Rudaru a trimis puţin peste din super-poziţie (55). Lucrurile păreau că vor reintra pe direcţia dorită de gazde când Bardaş i-a oferit o minge ideală lui Andrei Badea, iar ,,Shaqiri”, aşa cum este poreclit micuţul mijlocaş al buzoienilor, şi-a adus echipa în avantaj (68). Doar un minut a ţinut, însă, bucuria gazdelor, pentru că, la o mare greşeală în apărarea gazdelor, Răileanu, fostul mijlocaş al Metalului, a restabilit egalitatea.

Prudenţa a părut să fie apoi cuvântul de ordine în ambele tabere, iar partida a ajuns în prelungiri. Nu s-a întâmplat nimic nici în cele două reprize suplimentare, iar duelul a trebuit să fie tranşat la penalty-uri.

Eficacitate maximă la 11 metri, Chiriţescu, o lovitură parată

Se înserase de-a binelea când centralul Mădălina Gherghi a fluierat startul execuţiilor, astfel că s-a mers cam pe repede înainte. De la punctul cu var, Metalul a avut eficacitate maximă, transformând toatele cele cinci lovituri: D. Stan, Şt. Păun, Piciu, An. Badea şi Bardaş. Parada lui Chiriţescu, la execuţia lui Oprea, a fost decisivă, iar Metalul merge în faza următoare a competiţiei.

Turul 3, în care este posibil ca elevii lui Vali Stan să-i întâlnească, la fel ca şi anul trecut, pe vecinii din Crâng, este programat pe 6-7 octombrie.

METALUL BUZĂU – CS BLEJOI 7-6 d.p.

Metalul: Chiriţescu – G. Badea, Piciu, Şt. Nedelcu (46 Şt. Păun), Spătaru (46 D. Mihai) – S. Sava, Manea (56 D. Stan), Ispir, An. Badea – Pavel (56 Bardaş), Iacob (91 Zamfirescu). Antrenor: Valentin Stan

CS Blejoi: Preda – Anghel, Al. Oprea, Năstase, Ghinea – Chişi (46 Muntea­nu), Răileanu, Ruda­ru (75 Iancu), Ilie (58 Teru) – Lambru, Cocoş (82 Aranghelovici). Antrenor: Răzvan Vlad

– au marcat: A. Pavel 11; An. Badea 68 – E. Ilie 8; Răileanu 69

– penalty-uri: D. Stan, Şt. Păun, Piciu, An. Badea, Bardaş – Răileanu, Iancu, Lambru, Munteanu (ratare Oprea)

– arbitru: Mădălina Gherghi (Buftea)

Echipe calificate în turul 3

  • Pe teren au obţinut ­ca­li­ficarea următoarele echi­pe: Unirea Dej, Sportul Şimleu Silvaniei, Şoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, AFC Od. Secuiesc, Viitorul Şelimbăr, Viitorul Dăeşti, FC Pucioasa, SC Popeşti Leordeni, CS Afumaţi, Agricola Borcea, CS Făurei, Dacia Brăila, CSM Focşani, Huşana Huşi, Ceahlăul Piatra Neamţ, CSC Dumbrăviţa, Ştiinţa Miroslava, CSC Sânmartin, Metalul Buzău
  • Se califică din oficiu şi ACSO Filiaşi, fiindcă FRF nu i-a dat adversar, iar alte şase formaţii vor câştiga la ,,masa verde”.

loading...
error: Content is protected !!